Meglepő vendég érkezett a rendőrőrsre - Saját eltűnését jelentette be
Ilyen különleges vendége ritkán van a rendőrség dolgozóinak.

rendorseg
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy százezres városban főként a lopások, rablások, vagy éppen a gyilkosságok jelentik a legnagyobb kihívást a rendőrök számára, de a változatos munkájukba beletartozik az eltűnt emberek felkutatása, körözése is.

Nagyon ritkán, de előfordul, hogy egy régóta keresett ember maga jelzi az eltűnését a rendőrségen. Annyi biztos, hogy a kapitányság dolgozóit váratlanul érte az a bejelentés, ami nemrég érkezett hozzájuk személyesen: egy kutyus állt a recepciónál, jelezve, hogy elvesztette gazdáit.

Mindenki ledöbbent

A kedves kis kutyus, Chico a texasi Odessa város rendőrkapitányságára látogatott el, mint akinek teljesen természetes, hogy a jó helyen jár, ha az eltűnését szeretné bejelenteni. Az aznapi műszakot feldobta a kutya érkezése, mindenki fotózgatta, simogatta a kedves kis négylábút, sőt, még egy teniszlabda is előkerült, a rendőrök nem bírtak betelni a játékos kutyussal. Annyira megkedvelték, hogy fontolóra is vették, ha nem jelentkezik a gazdája, akkor rendőrkutyát képeznek belőle.

chico

Bár a kapitányság dolgozói nagyon örültek az új látogatójuknak, tudták, hogy a kutyus azért van ott, mert elveszett, és a gazdija már biztosan keresi valahol. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen bár volt nyakörve, az adatokat tartalmazó biléta leszakadt, ezért szükséges volt az állatvédelem értesítése, hogy megnézzék a beültetett chipjét.

Könnyen hazatalált a kutya

Chico egyáltalán nem tűnt zaklatottnak vagy agresszívnek, a rendőrök szerint olyan volt, mint aki csak egy kis sétára indult, de eltévedt. A valóság nem áll ettől messze: a kutyus még az állatvédők kiérkezése előtt fogta magát, és otthagyta a rendőröket. Mivel a Facebookon is posztolta a kapitányság a különleges vendég érkezését, ezért a hír hamar terjedt a városban, és az érintettekhez is eljutott.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kutya gazdája másnap hívta fel a rendőröket, hogy aggodalomra semmi ok, Chico hazatért, séta közben elszaladt, és olyan gyorsan futott, hogy nem tudták utolérni. Így keveredett a lakhelyétől egy mérföld távolságra, ahol aztán betért a rendőrségre. Annyira mégsem lehetett elveszett, hiszen a kis kitérő után épségben hazatalált, a családja legnagyobb örömére. 

Őt tartják a világ leghűségesebb kutyájának: megható a története

Hacsikó még évtizedekkel később is a hűség és a feltétel nélküli szeretet egyik legismertebb szimbóluma.

Ezt is szeretjük