Az 5 legfurcsább Guinness-rekord

Van, aki már önmagában annyira furcsa, hogy könnyen válik belőle rekorder. Másnak ehhez le is kell tennie valamit az asztalra.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1951. május 4-én Sir Hugh Beaver, akinek neve később a Guinness Sörfőzdével forrt össze, vadászni indult az írországi North Slobba.

Megérkezésekor hatalmas vitába csöppent, mely arról folyt, hogy vajon a pettyeslile vagy a császármadár Európa leggyorsabb vadmadara.

Sir Hugh Beaver aznap este döbbent rá, hogy nem létezik olyan könyv, amely erre a kérdésre pontosan megadná a választ.

Sőt, arra is rájött, hogy számtalan olyan, ehhez hasonló kérdés merülhet fel éjszakánként Nagy-Britannia és Írország kocsmáiban, amire egyetlen könyv sem adja meg a választ. Ekkor született meg az azóta világhírre szert tett Guinness Rekordok Könyve, avagy a legek lexikonja - és vele együtt számtalan döbbenetes teljesítmény.

A legtöbbször elhangzott hitvesi igen

A többségnek életében legfeljebb kétszer, esetleg háromszor adatik meg, hogy kimondja azt a bizonyos boldogító igent. Az Egyesült Államokbeli Lauren és David Blair azonban kivétel. Ők ugyanis rekordot űztek abból, hogy hol és hányszor is fogadnak egymásnak örök hűséget.
Először 1984-ben kötöttek házasságot, majd frigyüket megerősítették az Egyesült Államok számos részén, emellett Nagy-Britanniában és a Holland Antillákon is.
2004. augusztus 16-án pedig Las Vegasban, a Boardwalk Hotel és Kaszinó egyik bárjában fogadtak ismét örök hűséget egymásnak - akkor 83. alkalommal.

A legnagyobb gyűjtemény törölközőkből

Ki kavicsot gyűjtött gyerekkorában, ki pedig a Kinder-figurákért volt oda. Míg egyesek a bélyegekért rajongtak, addig mások képeslapokat gyűjtögettek szorgalmasan. Gyűjtögetni minden gyerek szeret, ám a felnőttkor küszöbét átlépve általában a többség felhagy eme szenvedélyével.

Nem úgy az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniából származó Robert Begley. Az ő gyűjtőszenvedélye addig jutott, hogy ma már múzeumokat tölthetne meg az évek során felhalmozott kéztörlőivel. 2372 törölközőt sikerült 2005-ig összegyűjtenie, amelyek 27 különböző államból származnak.

A világ leghosszabb pizzája

Az olasz tésztás nemzet: nincs az a spagetti, ravioli és tortellini, amelynek ellent tudnának állni. Leghíresebb ételük mégis a pizza, amely mára a világ összes pontját meghódította. Nem véletlen hát, hogy a leghosszabb pizza rekordját is ők tartották 2006-ig.
A világ leghosszabb tésztacsodáját az olasz Treviso városának Tiziano Shopping Centre-ében készítették el 2006. október 28-án. A pizza 186,3 méteres hosszával azonnal bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A világ legfurcsább diétája

Van, aki az Atkins-diétára esküszik, és húst eszik hússal. Mások kizárólag a tésztától várják a súlymegváltó csodát, megint mások salátán élik le az életüket. Aztán persze vannak olyanok, akik egészségügyi okokra hivatkozva nem fogyasztanak például tejet, vagy éppen olajos magvakat.
A francia Michel Lotito is a válogatósabbak közé tartozik, bár ennek ellenére megeszi a vasszöget is. Szó szerint. Lotito úr ugyanis azzal került be a Rekordok Könyvébe, hogy 1959 óta legalább 900 gramm fémet fogyaszt el naponta!

Gasztroenterológusok is vizsgálták már a férfit, akik végül csupán annyira jutottak, hogy ez az ember tényleg mindent megeszik - még a vasszöget is. A fémevő férfi szerint azért választ vasat és más hasonló étkeket, mert észrevette, hogy a banánokhoz és kemény tojásokhoz hasonló ételek egyszerűen nem esnek jól neki.

A legmélyebb koncert

A rekordokból nem maradhat ki a könnyűzenei világ sem. Aki ismerős a mai popzenében, annak Katie Melua neve bizonyára sokat mond, ám azok közül is sokaknak ismerősen csenghet, akik gyakran lapozgatják a Guinness Rekordok Könyvét.
Nem, Melua kisasszony nem ugrott le toronyról gitározás közben, és fémet sem eszik, sőt törölközőt sem gyűjt. Ő jegyzi azonban azt a koncertet, amelyet ma a legmélyebben előadottként tartanak számon. Katie Melua ugyanis 2006. október 1-jén Norvégia partjaitól távol, az Északi-tenger mélyén található Troll olajfúró legnagyobb csarnokában örvendeztette meg zenéjével az ott dolgozókat - 303 méter mélyen a tengerszint alatt!

Katie egész zenekara a mélybe ereszkedett aznap, hogy kétszer 30 perces koncertet adjon annak a húsz munkásnak, akik előzetesen jegyet nyertek a koncertre.

Ezt is szeretjük