Az 5 legfurcsább Guinness-rekord

Van, aki már önmagában annyira furcsa, hogy könnyen válik belőle rekorder. Másnak ehhez le is kell tennie valamit az asztalra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1951. május 4-én Sir Hugh Beaver, akinek neve később a Guinness Sörfőzdével forrt össze, vadászni indult az írországi North Slobba.

Megérkezésekor hatalmas vitába csöppent, mely arról folyt, hogy vajon a pettyeslile vagy a császármadár Európa leggyorsabb vadmadara.

Sir Hugh Beaver aznap este döbbent rá, hogy nem létezik olyan könyv, amely erre a kérdésre pontosan megadná a választ.

Sőt, arra is rájött, hogy számtalan olyan, ehhez hasonló kérdés merülhet fel éjszakánként Nagy-Britannia és Írország kocsmáiban, amire egyetlen könyv sem adja meg a választ. Ekkor született meg az azóta világhírre szert tett Guinness Rekordok Könyve, avagy a legek lexikonja - és vele együtt számtalan döbbenetes teljesítmény.

A legtöbbször elhangzott hitvesi igen

A többségnek életében legfeljebb kétszer, esetleg háromszor adatik meg, hogy kimondja azt a bizonyos boldogító igent. Az Egyesült Államokbeli Lauren és David Blair azonban kivétel. Ők ugyanis rekordot űztek abból, hogy hol és hányszor is fogadnak egymásnak örök hűséget.
Először 1984-ben kötöttek házasságot, majd frigyüket megerősítették az Egyesült Államok számos részén, emellett Nagy-Britanniában és a Holland Antillákon is.
2004. augusztus 16-án pedig Las Vegasban, a Boardwalk Hotel és Kaszinó egyik bárjában fogadtak ismét örök hűséget egymásnak - akkor 83. alkalommal.

A legnagyobb gyűjtemény törölközőkből

Ki kavicsot gyűjtött gyerekkorában, ki pedig a Kinder-figurákért volt oda. Míg egyesek a bélyegekért rajongtak, addig mások képeslapokat gyűjtögettek szorgalmasan. Gyűjtögetni minden gyerek szeret, ám a felnőttkor küszöbét átlépve általában a többség felhagy eme szenvedélyével.

Nem úgy az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniából származó Robert Begley. Az ő gyűjtőszenvedélye addig jutott, hogy ma már múzeumokat tölthetne meg az évek során felhalmozott kéztörlőivel. 2372 törölközőt sikerült 2005-ig összegyűjtenie, amelyek 27 különböző államból származnak.

A világ leghosszabb pizzája

Az olasz tésztás nemzet: nincs az a spagetti, ravioli és tortellini, amelynek ellent tudnának állni. Leghíresebb ételük mégis a pizza, amely mára a világ összes pontját meghódította. Nem véletlen hát, hogy a leghosszabb pizza rekordját is ők tartották 2006-ig.
A világ leghosszabb tésztacsodáját az olasz Treviso városának Tiziano Shopping Centre-ében készítették el 2006. október 28-án. A pizza 186,3 méteres hosszával azonnal bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A világ legfurcsább diétája

Van, aki az Atkins-diétára esküszik, és húst eszik hússal. Mások kizárólag a tésztától várják a súlymegváltó csodát, megint mások salátán élik le az életüket. Aztán persze vannak olyanok, akik egészségügyi okokra hivatkozva nem fogyasztanak például tejet, vagy éppen olajos magvakat.
A francia Michel Lotito is a válogatósabbak közé tartozik, bár ennek ellenére megeszi a vasszöget is. Szó szerint. Lotito úr ugyanis azzal került be a Rekordok Könyvébe, hogy 1959 óta legalább 900 gramm fémet fogyaszt el naponta!

Gasztroenterológusok is vizsgálták már a férfit, akik végül csupán annyira jutottak, hogy ez az ember tényleg mindent megeszik - még a vasszöget is. A fémevő férfi szerint azért választ vasat és más hasonló étkeket, mert észrevette, hogy a banánokhoz és kemény tojásokhoz hasonló ételek egyszerűen nem esnek jól neki.

A legmélyebb koncert

A rekordokból nem maradhat ki a könnyűzenei világ sem. Aki ismerős a mai popzenében, annak Katie Melua neve bizonyára sokat mond, ám azok közül is sokaknak ismerősen csenghet, akik gyakran lapozgatják a Guinness Rekordok Könyvét.
Nem, Melua kisasszony nem ugrott le toronyról gitározás közben, és fémet sem eszik, sőt törölközőt sem gyűjt. Ő jegyzi azonban azt a koncertet, amelyet ma a legmélyebben előadottként tartanak számon. Katie Melua ugyanis 2006. október 1-jén Norvégia partjaitól távol, az Északi-tenger mélyén található Troll olajfúró legnagyobb csarnokában örvendeztette meg zenéjével az ott dolgozókat - 303 méter mélyen a tengerszint alatt!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Katie egész zenekara a mélybe ereszkedett aznap, hogy kétszer 30 perces koncertet adjon annak a húsz munkásnak, akik előzetesen jegyet nyertek a koncertre.

Ezt is szeretjük