Jött egy hír, aminek Orbán Viktor biztosan nem fog örülni
Ha valaki a bevándorlók ellen szólal fel, könnyen beleléphet ebbe a csapdába.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor szerint a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

A miniszterelnök erről az M1 Híradó tudósítójának beszélt januárban Párizsban, miután részt vett a franciaországi terrortámadások után tartott megemlékezésen. Közben rekordon a magyar kivándorlás, és el sem hinnéd, mi áll a hátterében.

Orbán és Rogán is látja a veszedelmet

"A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont" - mondta el azóta rengetegszer ismételt mondatát a magyar miniszterelnök.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető a Napi Gazdaságnak adott interjújában mondta el szinte ugyanazt, ami Orbán Viktor is. Szerinte a hazánkba érkezők többsége nem üldözött, hanem csak a jobb élet reményében választja Magyarországot. A több hónapos döntési mechanizmust pedig túl hosszúnak tartja, és arra is utalt, hogy elvehetik a munkát ezek az emberek.

Rekordon a kivándorlás Magyarországról

A Világgazdaság mai cikke szerint sosem volt még olyan sok, egy éven belül külföldön munkát vállaló magyar, mint tavaly év végén. A tavalyi év utolsó három hónapjában már 111 ezer magyar dolgozott egy éven belül külföldön, ami történelmi rekordnak számít. Az elmúlt két évben 90 és 100 ezer körül, 2010-ben és 2011-ben pedig csak 50-60 ezer között ingadozott a létszámuk a KSH szerint - állítja a lap.

"Legnagyobb létszámban a fiatal felnőttek, a 25 és 34 év közöttiek jelentkeznek, mert ez a korosztály a legmobilisabb. Az összes korosztályból vannak érdeklődők, az emberek 5-6%-a 50 év felett dönt úgy, hogy kimegy külföldre" - mondta el a lapnak egy szakértő. "Mindenkinek a több pénz a legfontosabb motivációja, mert nyugaton magasabbak a fizetések. Sokan úgy jelentkeznek hozzánk, hogy van munkájuk, de nem elégedettek a fizetésükkel, és nem tudnak előrelépni."

Orbán szerint tőlünk senki sem vándorol ki

A miniszterelnököt is szembesítették még múlt hónapban a rengeteg magyar kivándorlóval, ő akkor igyekezett feloldani az ellentmondást. A miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában szintén még januárban azt mondta, hogy az Európai Unióhoz tartozó országokon belül nem beszélhetünk sem bevándorlásról, sem kivándorlásról, hiszen "egy, közös akarattal létrehozott gazdasági téren belül mozgunk".

Hogy mennyi bevándorló érkezik Magyarországra, azzal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Fotók: Facebook.com/Orbán Viktor.

Ezt is szeretjük