Magyar fotós a világ legjobbjai között: Radisics Milán díjnyertes képei
Radisics Milán két rangos fotópályázaton is egyedüli magyar díjazott lett.

radisics-milan
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ két legnagyobb sajtófotó-pályázatán jelentették be a díjazottakat a héten. A két legrangosabb eseményen, a World Press Photón és a POYI - Pictures of the Year International pályázaton idén magyar művészt is díjaztak. Az Amerikában szervezett POYI-n Radisics Milán 40 fotóból álló sorozata az Environmental Vision kategóriában került be a legjobbak közé.

Ha ezt filmes nyelvre fordítanánk, egy Oscar-jelöléssel ér fel, hiszen az amerikai Zsurnalisztikai Intézet által szervezett pályázaton Milán munkájával a szakma legjobbjai mellé került. Az Environmental Vision a verseny egyik kiemelt kategóriája, ahová a környezettel és a rá irányuló emberi hatásokkal kapcsolatos hosszú távú projekteket vártak.

Radisics Milán díjnyertes fotói

Itt díjazták Radisics Milánt is, aki a nagy volumenű, Water.Shapes.Earth projektjének egy válogatásával nevezett, Human Nature - Our Fingerprints on the Earth néven. Milán a tavalyi Magyar Sajtófotó Pályázat fődíjasa, ráadásul most kapott díjával történelmet is írt, hiszen nemcsak idén, hanem tavaly is döntős volt a POYI-n, amivel egyedüli magyarként tudott duplázni a sajtófotó-pályázat 77 éves történetében.

Az 52 éves fotós alkotásaival minden hónapban találkozhatunk a magyar National Geographic magazin Magasabb Szempontból című rovatában. Munkája során azonban nemcsak az ember és a környezet kapcsolatát vizsgálja, hanem reklámmegbízásokat is teljesít többek között a Toyota, a Lexus vagy a K&H Bank számára. Nézz meg néhányat a nyertes kollekció képei közül!

Névjegy
Radisics Milán Budapesten élő szabadfoglalkozású fotós, művész, grafikus. A vizuális történetek kreálásában kombinálja a képzőművészetet és a zsurnalisztikát. Képeivel folyamatosan kutatja az ember és a természet kapcsolatát és azok hatását a környezetre, akár a földről akár a levegőből. A National Geographic külsős munkatársa, többszörösen díjazott a hazai sajtó- és természetfotó-pályázatokon, és több külföldi elismeréssel is rendelkezik. A 37. Sajtó Fotó fődíjasa és díjazott a POYI-n a Water.Shapes.Earth hosszú távú projektjével.
Ezt is szeretjük