Magyar fotós a világ legjobbjai között: Radisics Milán díjnyertes képei

Radisics Milán két rangos fotópályázaton is egyedüli magyar díjazott lett.

radisics-milan

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ két legnagyobb sajtófotó-pályázatán jelentették be a díjazottakat a héten. A két legrangosabb eseményen, a World Press Photón és a POYI - Pictures of the Year International pályázaton idén magyar művészt is díjaztak. Az Amerikában szervezett POYI-n Radisics Milán 40 fotóból álló sorozata az Environmental Vision kategóriában került be a legjobbak közé.

Ha ezt filmes nyelvre fordítanánk, egy Oscar-jelöléssel ér fel, hiszen az amerikai Zsurnalisztikai Intézet által szervezett pályázaton Milán munkájával a szakma legjobbjai mellé került. Az Environmental Vision a verseny egyik kiemelt kategóriája, ahová a környezettel és a rá irányuló emberi hatásokkal kapcsolatos hosszú távú projekteket vártak.

Radisics Milán díjnyertes fotói

Itt díjazták Radisics Milánt is, aki a nagy volumenű, Water.Shapes.Earth projektjének egy válogatásával nevezett, Human Nature - Our Fingerprints on the Earth néven. Milán a tavalyi Magyar Sajtófotó Pályázat fődíjasa, ráadásul most kapott díjával történelmet is írt, hiszen nemcsak idén, hanem tavaly is döntős volt a POYI-n, amivel egyedüli magyarként tudott duplázni a sajtófotó-pályázat 77 éves történetében.

Az 52 éves fotós alkotásaival minden hónapban találkozhatunk a magyar National Geographic magazin Magasabb Szempontból című rovatában. Munkája során azonban nemcsak az ember és a környezet kapcsolatát vizsgálja, hanem reklámmegbízásokat is teljesít többek között a Toyota, a Lexus vagy a K&H Bank számára. Nézz meg néhányat a nyertes kollekció képei közül!

Névjegy
Radisics Milán Budapesten élő szabadfoglalkozású fotós, művész, grafikus. A vizuális történetek kreálásában kombinálja a képzőművészetet és a zsurnalisztikát. Képeivel folyamatosan kutatja az ember és a természet kapcsolatát és azok hatását a környezetre, akár a földről akár a levegőből. A National Geographic külsős munkatársa, többszörösen díjazott a hazai sajtó- és természetfotó-pályázatokon, és több külföldi elismeréssel is rendelkezik. A 37. Sajtó Fotó fődíjasa és díjazott a POYI-n a Water.Shapes.Earth hosszú távú projektjével.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük