Közel 2 millió forintot fizetett ki az állam 1 percért
Kisfilmekkel okít a PSZÁF
A pénzügyi ismeretek bővítésére készült film ára 1,85 millió forint.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából rövidfilmsorozatot indít a közszolgálati televíziókban a PSZÁF - adta hírül az MTI.

A tévés "egypercesek" témái a deviza alapú hitelek végtörlesztésétől kezdve a fogyasztói csoportok kockázatainak ismertetéséig számos témát feldolgoznak.

A közszolgálati tévékben október 18-ától 2012 májusáig összesen 16, különböző közérdekű témákat feldolgozó társadalmi célú rövidfilmet jelentetnek meg, a rövidfilmek a leggyakoribb lakossági kérdésekre adnak egyszerű válaszokat.

Beszéljünk róla

A témák között így megtalálhatók a háztartási költségvetés készítésével vagy a pénzügyi nehézségek kezelésével kapcsolatos tudnivalók, és képet kaphatnak a nézők a biztosítás, és ezen belül a legelterjedtebb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás - kgfb - jellemzőiről is. Megismerhetik továbbá a hitelek típusait - például a lakáscélú kölcsönt vagy a hitelkártyát -, a hitelképességgel kapcsolatos alapvető információkat, illetve, hogy miképp járjanak el hitelprobléma esetén.

Külön film foglalkozik a bankszámlákkal, azok tipikus szolgáltatásaival, illetve a biztonságos bankkártyahasználattal. Ami a megtakarításokat illeti, szó esik majd arról, hogy mikor célszerű bankbetétet, állampapírt, részvényt vagy éppen befektetési életbiztosítást venni. Végül a nézők képet kaphatnak a fogyasztói csoportok, az internetes devizakereskedelem, illetve a jogosulatlan hitelezés és betétgyűjtés kockázatairól is.

1,85 millió forint/1 perc

A filmeket közbeszerzési eljárás útján kiválasztott konzorcium gyártja. Az alkotók a modern, 3D-s animációval készült filmekben egy rajzolt női karakter segítségével mutatják be közérthetően, színes képvilággal a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A gyártási költségeket a felügyeletibírság-bevételekből fizeti a PSZÁF.

A Vastagbőr blog előkereste az filmgyártásra vonatkozó szerződést, amelyből kiderül, a kisfilmeket a Hammer Advertising Reklámügynökség Kft. és a Post Edison Computer Graphics Szolgáltató Kft. készíti.

Egy kisfilm ára 1,85 millió forint plusz áfa, a költségek tehát összesen megközelítik a 30 millió forintot.

Ezt is szeretjük