Elindult az ország legnagyobb jótékonysági minőségi ruhagyűjtő akciója!
Adok-Kapok Napok 2015
Minden apró segítség számít!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Április 25-én délelőtt harmadszorra indult útjára az Adok-Kapok Napok jótékonysági program, amely az évek során Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává vált.

A biatorbágyi Premier Outlet az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva két hétig várja a jó minőségű használt, tiszta ruhákat, játékokat és sportszereket a krízishelyzetben lévő gyermekek, családok részére. Az április 25-i ünnepélyes megnyitón az első ruhadarabot Dobó Kata színésznő ajánlotta fel.

Évről évre népszerűbb a program

A Premier Outlet az Ökumenikus Segélyszervezet szakmai együttműködésével ismét nagyszabású összefogást kezdeményez, hogy segítsen azoknak, akik ma Magyarországon nehéz körülmények között élnek. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

"Nagyon büszkék vagyunk a rendezvényre, ugyanis már az első évben sikerült közel 18 ezer jó állapotban levő ruhát összegyűjtenünk, és ez a szám csak tovább nőtt: tavaly megközelítette a 40 ezret" - emelte ki Imre Csaba, a Premier Outlet igazgatója.

A felajánlások rászoruló családokhoz kerülnek

Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül olyan gyermekek, családok részesülnek majd a felajánlásokból, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy megfelelő ruhában, cipőben nézhessenek szembe a mindennapok kihívásaival. A segélyszervezet átmeneti otthonaiba sokszor olyan váratlan krízishelyzetek miatt kerülnek családok, hogy mindenüket hátrahagyva kell menekülniük a segélyszervezethez, így a menedék mellett ruhára is azonnal szükségük van.

"Ez a kezdeményezés példaértékű, mert bár év közben is érkeznek a Segélyszervezethez ruhaadományok, de az Adok-Kapok Napok akció során különösen jó minőségű ruhákat, cipőket kapunk, méghozzá példátlan mennyiségben" - mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Hírességek az ügy mellett

Dobó Kata az esemény védnökeként már második éve vesz részt az akcióban. "Örülök, hogy évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az akciót. Idén már a megnyitó előtt annyi felajánlás érkezett, hogy három órával előbb ki kellett nyitnunk az Adománygyűjtő Pontot. Ez is jól bizonyítja, hogy az emberek átérzik: van, amikor minden apró segítség számít. Mégiscsak érzékenyek vagyunk egymásra, még sem tudunk elmenni amellett, ha valaki hiányt szenved" - nyilatkozta a színésznő.

Az elmúlt évek során számos híresség csatlakozott a jótékonysági akcióhoz: Dobó Kata mellett többek között Orosz Barbara, Keveházi Krisztina, Tatár Csilla és Gönczi Gábor is a program mellé állt. Idén Dombóvári Vanda, Wolf Kati és Kőváry Barna is hozott felajánlást az Adománygyűjtő Pont megnyitójára.

Információk a gyűjtésről

A Premier Outlet 99-es üzlete április 25-től két hétig Adománygyűjtő Ponttá alakul. A felajánlásokat április 25-től május 9-ig, hétfőtől csütörtökig 10:00 és 20:00 óra, péntektől szombatig pedig 10:00 és 21:00 óra között lehet leadni (május elsején és vasárnaponként zárva tart). A biatorbágyi outlet-központ az adományozók segítségét közel egy héten keresztül felhasználható, akár 90% kedvezményre jogosító kuponokkal köszöni meg.

További információ: a program honlapján.

Amikor nincs gyerekkor

Ezek a képek szívszorítóak! A kiskorúak dolgoztatása sajnos nem példa nélküli, ilyen körülmények között gyűjtik a szenet az indiai gyermekek!

Ezt is szeretjük