Mind egyformának tűnnek, pedig közelről nagyon mások: lenyűgöző képek készültek a méhekről
Egy brit fotós új szintre emelte a portrék készítését.

méh-portré-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kétség sem fér hozzá, hogy a méhek rendkívül fontos szerepet töltenek be az élővilágban, így megérdemlik, hogy néha övék legyen a főszerep. Egy brit fotós, Josh Forwood is így gondolta, ezért olyan portrésorozatot készített, amiben közelről bemutatja a szorgos állatok sokszínűségét.

A művész a karantén alatt sem akart tétlenül ülni, így a kertjébe tévedt rovarokat kezdte figyelni, majd úgy döntött, hogy közelebbről is megörökíti őket. Ehhez egy méhszállót is létrehozott az udvarában, ami sokat segített nemcsak a megfigyelésben, hanem az állatok védelmében is.

Lenyűgöző portrék méhekről

A férfi olyan „magányos” méheknek adott otthont, akik kiszakadtak a kaptárjukból, és egyedül szálltak virágról virágra, így egy új populációt is létrehozott. Mint elmondta, a képekkel az volt a célja, hogy az embereket ösztönözze az őshonos vadvirágok ültetésére, valamint méhszállodák építésére vagy vásárlására, ezzel is segítve az egyedül lévő rovarokat. Bár már nem kell a nap 24 órájában otthon lenni, Forwood azt tervezi, hogy tovább folytatja projektjét, hiszen a szép számmal növekvő portrék azt jelentik, hogy a méhek is otthonosan érzik magukat, és ez rendkívül hasznos az élővilág számára.

(Képek forrása: joshforwood / Instagram)

Ezt is szeretjük