Itt kóstolhatod a legfinomabb forralt bort Budapesten: a pálinkát se hagyd ki!
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

forralt bor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Februárban többnyire minden a farsangról szól, ugyanakkor ne hidd, hogy a jelmezes bulik a legjobbak: még bőven tart a forralt bor szezonja, de filmes és zenei programokból sem lesz hiány hétvégén. Ráadásul választhatsz, hogy inkább komolyzenére vagy hajnalig tartó boogie-ra vágysz.

Ezen a hétvégén vár az 5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, az Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál, a Fact Fesztivál, az Algiers lemezbemutató koncertje a Dürer Kertben és a Debussy-Ravel-maraton a MÜPA-ban.

5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Cinema City Aréna, január 28. és február 3. között

2019. január 28. és február 3. között ötödik alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF-et, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál

Budapest, Kőrösy József sétány, január 31. és február 3. között

A rendezvényen csak kiváló borászatok adalékmentes, minőségi boraiból kóstolhatjuk a téli időszak kedvenc italát, a FORRALT BORT! Fedezd fel az élményt, amikor a forralt bor kiváló magyar borból, friss gyümölcsökből, valódi fűszerekből, mérsékelt cukortartalommal készül!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Fact Fesztivál

Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem, január 31. és február 3. között

A 2019-es fesztiválra meghívást kaptak a prágai, a belgrádi, a giesseni, a versciói - Svájc - és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói, a házigazda Színház- és Filmművészeti Egyetem három előadással képviselteti magát. Tovább gazdagodik a filmes kínálat a fesztiválon, a dokumentum- és kisjátékfilm-vetítés mellett a televíziós műsorkészítők munkáit külön program keretében mutatják be. Közös kiállításon láthatóak az SZFE, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar növendékeinek alkotásai.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Algiers (US) - lemezbemutató koncert

Budapest, Dürer Kert, február 2., 19:30

Az Algiers olyan eszement, táncos, groove-os őrületet hoz a koncertjein, hogy receptre írnánk fel minden frusztrált embernek. Az atlantai zenekar - köztük a Bloc Party-ból ismert Matt Tong - gospel és blues gyökerű punk ritmusaival, a zenészek átszellemült játékával beissza magát az agyakba, és táncra készteti a lábakat. Az Algiers tavaly jelentette meg a kritikusok által sokat dicsért The Underside of Power című lemezét, ám mindez szinte semmi az élő produkció erejéhez képest, amit Budapesten már kétszer is volt szerencsénk átélni, február 2-án pedig már régi ismerősként köszönthetjük őket ismét a Dürer Kertben.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Debussy-Ravel-maraton

Budapest, Müpa - Fesztivál Színház, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, február 3., 10-22:00

2019-ben sem maradunk maratoni zenei élmény nélkül: február 3-án újra egy egész napon át merülhetünk el - jelen esetben - két zeneszerző világában. A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 12. közös maratonjának középpontjában ezúttal egy igazán különleges páros, Debussy és Ravel áll.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük