Így lesz igazán gyönyörű az első adventi hétvége - Kihagyhatatlan tippeket adunk

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

programajánló nyitó
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Most hétvégére esik advent első vasárnapja, így stílszerűen már ünnepi programokra is lehet számítani. Ezenkívül megannyi érdekes esemény kap helyet a közeljövőben.

Most kerül megrendezésre a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, aminek filmjei nemcsak Budapesten, de Győrben is vetítésre kerülnek. A Premier Kultcaféban pedig meg lehet tekinteni a 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat alkotásait. Óbudán és Szentendrén is megnyílik a karácsonyi, adventi vásár. Ezenkívül pedig a tatai Öreg-tónál sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványában lehet gyönyörködni. Mutatjuk a programokat.

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Művész, Puskin, november 27. - december 1.

November utolsó napjaiban több mint húsz filmre és kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról.

programajánló 2
Fotó: SrdjanPav / Getty Images Hungary

A válogatás több filmje női életpályákra, sorsokra fókuszál: különleges filmélményt ígér az RBG című amerikai dokumentumfilm, amely Ruth Bader Ginsburg, az amerikai legfelsőbb bíróság sokáig egyetlen női tagjának életét mutatja be. „RBG” több évtizede a női egyenjogúság aktív és ismert szószólója, számos alkalommal fellépett a nemi alapú diszkrimináció ellen. A fesztivál felhozatalában a közelmúlt több elismert hazai alkotása is szerepel, többek között az Oscar-aspiráns Akik maradtak és a Kertész Mihály életét bemutató Curtiz, emellett a „Zsifi”-n lesz A Pásztor című második világháborús dráma díszbemutatója - Illés László filmje októberben a Los Angeles Film Awardson a legjobb független filmnek járó díjat kapta. A budapesti helyszínek mellett az érdeklődők Győrben is megtekinthetik a fesztivál több filmjét.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat 2019

Premier Kultcafé, Párbeszéd Háza, november 27-30.

A Faludi Ferenc Akadémia 22. alkalommal rendezi meg nemzetközi tematikus filmszemléjét, valamint 10. alkalommal fotópályázatát. A rendezvény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat. Fontos továbbá, hogy a pályázóknak lehetőséget kínáljanak a megjelenésre, az egymással és a szakmával való kapcsolatteremtésre, egy olyan tér, közeg létrejöttét eredményezve ezzel, amely nyitott a világ, illetve az emberi kapcsolatok megtartó értékeire. Bíznak benne, hogy a bemutatott alkotások által a közönségben is megfogalmazódnak gondolatok, melyek személyes életükben vagy a társadalmi létükben lehetnek útjelzők, fogódzók. Részvételre hívnak mindenkit vallási, etnikai, világnézeti hovatartozástól függetlenül.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

dunaPart5 - Kortárs Előadóművészeti Platform

Trafó, november 27-30.

A platform célja 2008 óta és az idei 5. alkalommal is változatlan: a független magyar előadó-művészeti szcéna feltörekvő generációinak és háttérintézményeinek bemutatása, nemzetközi piacra lépésük elősegítése, valamint kapcsolatok kiépítése. A tízéves kapcsolati hálónak, valamint a széles körű és személyes promóciós munkának köszönhetően 2017-ben már 39 országból 122 neves programszervezőkből, fesztiváligazgatókból, menedzserekből és kritikusokból álló szakértőgárda érkezett Budapestre, hogy egy négynapos intenzív eseménysorozaton vegyenek részt.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Advent Óbudán 2019

Szentlélek tér, Óbudai Fő tér, november 29. - december 23.

programajánló 1
Fotó: DiyanaDimitrova / Getty Images Hungary

Idén is felölti ünnepi pompáját az óbudai Fő tér és Szentlélek tér, ahol az Advent Óbudán nagyszabású rendezvénysorozat karácsonyi programjai meghittséget varázsolnak a karácsonyvárás időszakába. Zenei fellépők sora, gyermekprogramok, kézművesvásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány várja a látogatókat.

Hagyományokkal bíró karácsonyi programsorozatunknak napjainkra is sikerült megőriznie családias jellegét és olyan színes, az adventi ünnepkörhöz méltó ingyenesen látogatható programkínálatot összeállítani, hogy a család minden tagja jól érezze magát. A Fő téri vásári forgatagban ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence, a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei és színpadi néznivalók sora várja.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Advent Szentendrén 2019

Szentendre, Dumtsa Jenő utca, Fő tér, Dunakorzó, november 30. - január 6.

Szentendre történelmi belvárosa ismét ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Öt héten át a város sokszínű programkínálattal várja a látogatókat: Adventi vásár a Dumtsa Jenő sétálóutcában, egyházi és gyerekprogramok, koncertek, kiállítások, jótékonysági akciók, advent vasárnapjain gyertyagyújtás a Fő téren. A szentendreiek az adventi áhítat időszaka után 2020-at az ingyenes újévi koncerttel köszöntik.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

19. Tatai Vadlúd Sokadalom

Tata, Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony, november 30.

A látogatókat idén is sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa, madármegfigyelő verseny, szakmai előadások, állatbemutatók, természetismereti programok, játszóház és kézművesvásár várja!

A rendezvényt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesülettel közösen szervezik.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Fokozottan védett állatok az országban

A Tatán is látható vörösnyakú lúd eszmei értéke egymillió forint. De nem ez az egyetlen faj, amelyik fokozott védettséget élvez Magyarországon.

Magyarország 14 legtöbbet érő vadon élő állata – Csak kevesen láthatják őket

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük