Nincs még programod a hosszú hétvégére? Mutatjuk a legszuperebb rendezvényeket
Ha még keresed a tökéletes alkalmat a feltöltődésre, felvonultatjuk a legszuperebb hétvégi rendezvényeket.

nok vasarolnak
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rakétasebességgel száguldunk az év vége felé, ám szerencsére addig még lesz pár remek alkalom a felöltődésre. Példának okáért a mostani hosszú hétvégén, hiszen négy napon keresztül válogathatsz az izgalmasabbnál izgalmasabb programok közül a fővárosban és országszerte.

Ezen a hétvégén Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, Spanyol Filmhét, Mozinet Filmnapok, WAMP design vásár és Weegee - A híres kiállítással várnak. A Port.hu ajánlója elhozza legjobb hétvégi programokat!

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Budapest, Várkert Bazár, október 18-21.

Ősszel a Margó történetében először a Várkert Bazár lesz az irodalmi fesztivál helyszíne, hogy az eddigieknél nagyobb helyen, több programmal, színesebb könyvvásárral ünnepelhessük az irodalmat. Külföldi vendégekkel, koncertekkel, könyvbemutatókkal, beszélgetéssorozatokkal, családi programokkal várnak mindenkit október 18-21. között a Várkert Bazárban.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Spanyol Filmhét 2018

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, október 16-22.

Pablo Berger, Manuál Martín Cuenca, Carla Simón, Brian Alexander, Gustavo Salmerón, Lino Escalera, Fernando González Molina, Santiago Segura, Ramón Salazar és Isabel Coixet. Mi a közös bennünk? Mind Goya-díjra, azaz a spanyol filmdíjra jelölt rendezők, akiknek legújabb alkotása október 16. és 22. között az Urániában tűnik fel az idei Spanyol Filmhét programjában. A Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház közös, egyhetes rendezvényén a kortárs spanyol mozgókép kiemelkedő filmjeivel találkozhatnak a nézők. A tíz alkotást felvonultató program széles spektrumát mutatja be az idei és a múlt év spanyol filmtermésének, hiszen dráma, vígjáték, thriller, de még dokumentumfilm is kerül az Uránia vásznára. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mozinet Filmnapok 2018

Országszerte, október 20-23.

Október 20-23. között a világ filmtermésének legjavában merülhetnek el a nézők a 8. Mozinet Filmnapoknak köszönhetően. A programban öt film jóval a hivatalos hazai premiert megelőzően lesz látható. A válogatás ezúttal olyan alkotókra fókuszál, akik korábban Oscar-díjat nyertek, vagy jelölték őket. Paolo Sorrentino Berlusconit bemutató, gigantikus alkotása, Asghar Farhadi Mindenki tudja című, feszes thrillere az Oscar-díjas Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével, az Oscar- és BAFTA-díjas, lengyel Pawel Pawlikowski Hidegháborúja, a lebilincselően izgalmas kolumbiai Az átkelés madarai, illetve az első libanoni Oscar-jelölt film, A sértés most lesznek először láthatóak hazánkban.

WAMP design vásár

Budapest, Millenáris, október 21., 10:00

A WAMP októberben visszatér a Millenárisra, és az idén 15 éves Design Hét Budapest programjaként kezdi meg az őszi-téli szezonját. Ezen az alkalmon a vásár elsősorban a designerek közötti együttműködésekre, közös kollekciókra, tervezőpárosokra és alkotócsoportokra fókuszál oktatási és szakmai szervezetek bevonásával.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

WEEGEE - A HÍRES, 1935-1960 

Budapest, Mai Manó Ház, 2018. október 18. - 2019. január 20.

A harmincas-negyvenes években Weegee neve szorosan összefonódott New Yorkkal és az ottani városi élettel. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Bowery-hez. Munkássága azonban mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással voltak az elkövetkező fotográfus nemzedékekre. A Mai Manó Házban megrendezett kiállítás az életmű legjobb képei közül mutat be 104-et, melyek meghitt közelségből rajzolják ki New York portréját.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mindenszentek és halottak napja a Fiumei úti sírkertben

2018. november 1-jén 17:00-kor a Ravatalozó előtti Kegyeleti Parkban Mága Zoltán Budapesti Primarius Szimfonikus Kamarazenekarának lesz koncertje. A temető mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással látogatható: október 27-30-ig és november 5-9-ig 7:00-18:00 között, október 31-től november 4-ig 7:00-21:00 között. A Kossuth- és a Deák-mauzóleum november 1-jén és 2-án 10:00-19:00-ig látogatható, szabadon megtekinthető. A parkolás a temető területén október 27-től november 4-ig ingyenes. Cím: Fiumei úti sírkert, 1086 Budapest, Fiumei út 16. 

Ezt is szeretjük