Ezen a hétvégén az alkotásé a főszerep - A legjobb budapesti programok

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Kortárs művészeti fesztivál
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szemetelés nélküli fesztiválozás, környezettudatos életvezetés és állatvédelem: a hétvégén a művészet mellett olyan események dominálnak, amik a sokak számára nehézséget okozó emberi felelősség fogalmát tisztázzák. Kihagyhatatlan programok várnak Budapesten!

SimpliCity Fesztivál 2019

The Studios, október 4-5.

A SimpliCity Fesztivál a rend, a tudatosság, a harmónia, a felelősségvállalás rendezvénye, ahol nem mellesleg egy deka szemetet sem termelnek. Elhozzák Neked a legmenőbb bloggereket, gondolkodókat, akik megélik a tudatos és az egyszerű élet hétköznapi boldogságát. A fesztiválon személyes történeteket, példákat, praktikus tanácsokat hallhatsz arról, hogy hogyan egyszerűsíts, lassíts, hogyan élj egyszerűbben. A fesztiválon három témát járnak körül: az idő, pénz és tárgyak témáját. Ha szeretnéd egyszerűsíteni az életedet, ha mindennapjaid céltalannak érzed, és nem tudod, hogyan szabadulj ki a mókuskerékből, menj el! Amit a SimpliCity fesztiválon találsz: workshopok, előadások, zene, improszínház, mozgás, társasjáték, kapszulagardrób, minimalistakonyha-kiállítás.

Az esemény további részleteit itt találod!

csoport ember
Fotó: Thomas Barwick / Getty Images Hungary

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Budapest, több helyszínen, október 4-20.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál - korábban Budapesti Őszi Fesztivál - az elmúlt 28 évben a térség legfontosabb kortárs művészeti eseménysorozatává vált. Olyan pezsgő, különleges és sokszínű városfesztivállá, amely együtt gondolkodik Budapest legmeghatározóbb kulturális intézményeivel, és rendhagyó, meglepő helyszíneken, sokszor a város színpaddá, játéktérré alakuló közterein mutatja be a hazai és nemzetközi kulturális színtér legizgalmasabb, leginspirálóbb alkotóit, figyelemre méltó új kezdeményezéseit és legfrissebb alkotásait.

Az esemény további részleteit itt találod!

Art Market Budapest/Art Photo Budapest 2019

Millenáris, október 3-6.

A Millenáris Park kiállítási csarnokaiban és parkjában 6 ezer négyzetméternyi kiállítási területen 5 kontinens közel 30 országából érkező 100 kiállító jóvoltából ezúttal is több mint 500 művész több ezer alkotása lesz megtekinthető és megvásárolható. Az Art Market Budapest díszvendége 2019-ben Oroszország, a vásár helyszínén látható gazdag művészeti válogatás köré számos további orosz vonatkozású esemény jön létre. A vásár mintegy félszáz kísérő programja közvetlen találkozási lehetőséget teremt a világ valamennyi kontinenséről Budapestre érkező alkotókkal és művészeti személyiségekkel.

Az esemény további részleteit itt találod!

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Design Hét Budapest 2019

Budapest, több helyszínen, október 4-13.

Idén október 4-13. között immár tizenhatodik alkalommal várja az érdeklődőket a Design Hét Budapest fesztivál - a korábbi évek gyakorlatához hasonló felépítésben, de számos újdonsággal. A Design Hét Budapest fesztivál Magyarország legnagyobb designeseménye, melynek fő célja a szemléletformáláson túl a tervezők és vállalkozások közötti együttműködések ösztönzése és ezáltal a hazai design-ökoszisztéma gazdasági szerepének erősítése. 2019-ben, fennállásának 16. évében a Design Hét Budapest egy több mint százötven eseményt magában foglaló eseménysorozat, mely a társadalmi hasznosságon túl a design gazdasági jelentőségére is kiemelt hangsúlyt helyez, és mely a fővároson kívül több vidéki nagyvárosban is megrendezésre kerül.

Az esemény további részleteit itt találod!

Budapest Ritmo 2019

Budapest, Akvárium Klub, október 4-6.

A Budapest Ritmo a Hangvető és a CAFe Budapest szervezésében 2019-ben is nagy felfedezésekkel, egyszeri és megismételhetetlen koncertekkel, a hazai és külföldi színtér legizgalmasabb fellépőivel várja közönségét. A portugál fadótól a balkáni rezesekig, szájbőgőtől a cumbiáig terjed a Ritmo idei skálája. A fesztivál hagyományos díszvendégsorozatának idei szereplője Lengyelország, ahonnan öt zenekar is érkezik.

Az esemény további részleteit ide kattintva tudod megtekinteni! 

tapsolás
Fotó: gilaxia / Getty Images Hungary

Herosz családi nyílt nap - Őszi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

HEROSZ Budapesti Állatotthon, október 5. 10-15 óra

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 5-én, 10.00 -15.00 óra között tárt kapukkal vár minden két- és négylábú érdeklődőt, hogy az állatok világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen a gazdira váró védencekkel és az állatotthon munkatársainak felelősségteljes munkájával. A szervezők ezúttal is számtalan érdekes programmal várják a látogatókat. A kutyusokat lehet sétáltatni, a cicákat simogatni, és a kisállatok gondozására, nevelésére vonatkozó kérdésekre is választ kaphatunk. Lesz fleshagility és szolgálati rendőrkutyás bemutató, állatorvosi és fizioterápiás tanácsadás és ingyenes kutyakozmetika. A négylábúak szépségversenyre is benevezhetnek. A kilátogatókat büfé várja házias ízekkel, és nem marad el a garázsvásár és a tombola sem, melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák, valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők.

A legkisebbeket ingyenes lovaglás és gyereksarok várja - a részleteket itt találod!

WAMP – Az alkotás öröme

Bálna, október 6. 10-18 óra

Október 6-án a Design Hét Budapest programjaként vadonatúj helyszínen, a Bálna Budapestben nyitja meg az őszi szezonját a WAMP. A különleges építészeti adottságokkal rendelkező Duna-parti épületben több mint 100 hazai alkotóval és a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum fotókiállításával vár mindenkit Budapest legnagyobb designvására.

Az esemény további részleteit itt lehet megtekinteni!

10 idézet, amit nem ciki kitenni a Facebookra, ha szeretsz utazni

Út, utam, utunk - megannyi jelentést magukban hordoznak, indulásokat, vándorlást, rátalálást és hazatérést, melyek összefonódása így vagy úgy, de életünk vonalait rajzolja meg.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük