A legjobb menekülési útvonal a téli rosszkedv elől: feltölt és kikapcsol
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

port Ajanlo 3 het
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt időszak jó pár fogcsikorgatóan hideg napot tartogatott, nem is csoda, ha az embernek szemernyi kedve sem volt kikelni az ágyból. Szerencsére a helyzet javulni látszik, ráadásképp tudunk olyasmivel szolgálni, ami miatt megéri útra kelni. 

Ezen a hétvégén vár az első Grand Budapest Film Festival, a Winterfest Budapest - Téli Sörfesztivál, a Téli Etyeki Piknik, WEEGEE - A HÍRES, 1935-1960 - Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban, Ősök és utódok - Hamvas Béla nap a Műcsarnokban, illetve Jethro Tull a Budapest Kongresszusi Központban.

The Grand Budapest Film Festival

Budapest, Puskin mozi, január 17-18.

Január 17-en indul az első The Grand Budapest Film Festival, egy kétnapos rendezvény, melynek célja, hogy teret adjon azoknak a filmeknek, melyeknek, bár kisebb a költségvetésük, egy fontos történetet mondanak el. A programban műfajilag, stílusban és témában is változatos filmeket ismerhetünk meg, a világ különböző pontjairól.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Winterfest Budapest - Téli Sörfesztivál

Duna Palota, január 18-19.

Az év legnagyobb téli sörünnepe januárban érkezik Budapestre, az V. kerületi Zrínyi utcába, a Duna Palotába. Hatalmas, kényelmes vendégtér, több mint harminc hazai és nemzetközi sörfőzde, szakmai előadások, workshopok az otthoni sörfőzésről, koncertek, neves éttermek sör-étel párosításai és még rengeteg meglepetés!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Téli Etyeki Piknik

Etyek, január 19.

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Január 19-én menj ki Etyekre, és élvezd a téli időszak hangulatát gőzölgő italokkal, toros ételekkel és jó hangulattal - kóstolj bele a vidék ízébe!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

WEEGEE - A HÍRES, 1935-1960 - Magyar Fotográfusok Háza

Budapest, Mai Manó Ház, január 20-ig

A harmincas-negyvenes években Weegee neve szorosan összefonódott New Yorkkal és az ottani városi élettel. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Bowery-hez. Munkássága azonban mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással volt az elkövetkező fotográfusnemzedékekre.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ősök és utódok - Hamvas Béla nap

Budapest, Műcsarnok, január 19., 10:00

A Rejtett történetek - az életreform mozgalmak és a művészetek című kiállítás kísérőrendezvénye.

Ötven éve, 1968-ban hunyt el Hamvas Béla esszéíró, filozófus, a magyar kultúra egyedülálló alakja. A Rejtett történetek kiállításhoz kapcsolódva a Műcsarnok egész napos eseménysorozattal idézi meg Hamvas Béla szellemi örökségét. Nem tudományos előadás-sorozatot kínálunk, hanem mozgalmas, sokszínű programválogatást: irodalmi, zenei, színházi eseményekkel, filmvetítéssel, felolvasószínházzal, beszélgetéssel, jógával, különleges könyvespolccal és hangulatos olvasósarokkal várjuk az érdeklődőket, akik szeretnék megtapasztalni, milyen egyenes az út az őskori emberiség Hamvas által megjelenített szellemi hagyományaitól az X, Y és Z generáció mindennapjaiig.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Jethro Tull

Budapest Kongresszusi Központ, január 19., 20:00

Idén volt éppen ötven éve, hogy 1968. február 2-án, a londoni Marquee Clubban először lépett színpadra a Jethro Tull. Az eltelt évtizedek alatt több mint 60 millió albumot eladó együttes mára a korszak legsikeresebb előadói közé emelkedett, és az alapító frontembernek, Ian Andersonnak hála még mindig aktív, Magyarországon is rendszeresen fellépnek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük