Ha szereted a sört, itt a helyed! Akkor sem fogsz unatkozni, ha inkább mást innál
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

sorfeszt 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a május elseje félbevágta a hetet, a legtöbben azért bizonyára alig várják a hétvégét. Az még elválik, hogy az időjárás mit tartogat, de Budapesten semmi esetre sem unatkozhatsz.

Ezen a hétvégén vár a Budapest100 - A Bauhaus nyomában kiállítás, a Jógízz! Fesztivál - Vegán Gasztro & Jóga Nap, a Nagy Budai Sörfesztivál II. Felvonása, a Tavaszi Lóverseny és a IX. Food Truck Show, a NANE 25 FESZT és a Jazztavasz 2019.  

Nagy Budai Sörfesztivál, a II. Felvonás

ELTE Lágymányosi Campusa, május 3-5.

2019 májusában, majd másfél évvel az első Nagy Budai Sörfesztivált követően fantasztikus, új helyszínről jelentkezik a fesztivál. Pár lépésre lesznek a Petőfi híd budai hídfőjétől, azaz a 4-6-os megállójától, és az 1-es villamostól sincsenek messzebb 5 perc sétánál. A belépés természetesen ingyenes. Nincs felesleges fesztiválkártya, sem kötelezően megvásárolandó korsó, csak jókedv, finom sörök és barátok!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Budapest100 - A Bauhaus nyomában

Budapest, május 4-5.

2019-ben a 9. Budapest100 témáját a magyar modern építészet kínálja - az idén száz éve alapított Bauhaus apropójával. Nem volt még egy művészeti iskola, mely ilyen gyökeresen és máig hatóan formálta volna át a modern ember fogalmait a szépről, a hasznosról és a jóról. Budapest progresszív építészei lakóházak és középületek százaival próbáltak megfelelni ezeknek: 2019-ben mi magunk ítélhetjük meg, milyen sikerrel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Jógízz! Fesztivál - Vegán Gasztro & Jóga Nap

Budapest, Lélek Palotája, május 5., 10:00

Gyere, ízleld meg Te is India hétköznapi vegán csodáit! Éld át a jóga és a lelki kultúra magával ragadó világát! Szezonnyitó fesztiválunk újdonsága, hogy a nap középpontjában idén a jóga lesz! Most is egzotikus ízkavalkáddal készülünk, húszféle vegán étellel, köztük szabadtéren, bengáli tűzhelyen készült csemegékkel várunk. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A tradicionális jógaórákat és elméleti előadásokat a BHF diplomás jógamesterei vezetik majd. Kezdő jógásokat és komoly gyakorlókat egyaránt várunk a fesztiválra! Anyák napja alkalmából egy tradicionális, védikus Puspandzsalí szertartással köszöntjük az édesanyákat.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Tavaszi Lóverseny és IX. Food Truck Show Budapest

Kincsem Park, május 3-5.

Egyre népszerűbbek a minőségi ételeket kínáló food truckok. A Magyar Street Food Egyesület már 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tart számon az országban, ezekből körülbelül ötven autó kínálatát lehet majd végigkóstolni a Kincsem Parkban. Különböző országok nemzeti ételeivel bővítették a palettát: a Nata portugál pastes-t, a Bao Box ázsiai gőzölt tésztát, a Food Maffia pedig jellegzetes kubai szendvicseket készít. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják majd szomjukat a vendégek.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

NANE 25 FESZT 

Budapest, Három Holló Kávéház, május 3.

Találkozzatok a NANE szülinapi fesztiválján, ahol színes programokkal, koncertekkel és demokratikus DJ-kel várnak! Ha szeretnéd segíteni a nők elleni erőszak áldozatait, és támogatni azokat, akik fellépnek az erőszakkal szemben, akkor ott a helyed!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Jazztavasz 2019 

Müpa, május 3-5.

Idén is zseniális zenészekkel találkozhatunk a Jazztavasz programjában, akik lebilincselő előadásmódjukkal és izgalmas zenéjükkel a műfaj újabb színeit csillantják meg. A dán basszusgitáros Ida Nielsent 2010-ben nem kisebb sztár hívta meg zenekarába, mint Prince, akivel haláláig együtt zenélt. Old school funk, nu soul, hiphop, zúzós számok és gyönyörű balladák: többek közt erre számíthatunk a basszusgitáros-énekesnő és bandája koncertjén, ahol több hangszert is megszólaltat. 

Május 5-én ugyancsak egy világsztár állandó zenésztársát, Beyoncé csupa nőből álló turnézenekarának szaxofonosát üdvözölhetjük a Müpában. A közel két évtizede aktív Tia Fuller olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Esperanza Spalding, Dianne Reeves vagy Nancy Wilson, lemezeiről pedig szuperlatívuszokban nyilatkoztak a kritikusok. Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik Jane Monheit és a Budapest Jazz Orchestra közös produkciója. A korábban két alkalommal Grammy-re jelölt, Ella Fitzgerald örökségének egyik legavatottabb letéteményeseként számon tartott énekesnő népszerűsége Amerikában Diana Kralléval vetekszik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük