Természetjárás, ahogy még nem próbáltad: szuper programok szeptember 2. hétvégéjére
Ősszel se ülj tétlenül, inkább indulj útnak, és szerezz életre szóló élményeket!

kirandulok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korai lenne temetni a nyarat, hiszen a szeptember nem egyenlő a napsütés végével, arról nem beszélve, hogy mennyi izgalmas gasztronómiai, kulturális és természetbarát rendezvény vár országszerte.

Ezen a hétvégén vár a 27. Budapesti Borfesztivál, a Természetjáró Fesztivál, az L1danceFest, a Quimby, a Dallamos Villamos, a Magyar Dal Napja női különkiadása és a 22. Vegetáriánus Fesztivál. A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb programokat!

Természetjáró Fesztivál

Dunakanyar, szeptember 7-9.

A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezi meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros, valamint vízi túrák mellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

27. Budapest Borfesztivál

Budapest, Budavári Palota, szeptember 6-9.

A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A Balaton MOST program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

L1danceFest 

Budapest, RS9 Színház, Vallai kert, CEU Auditórium, Magyar Táncművészeti Egyetem, Trafó Stúdió, MAMÜ Galéria, Bakelit Multi Art Center, Szlovák Intézet, szeptember 4-9.

2018. szeptember 4. és 9. között 17. alkalommal rendezik meg Budapesten az L1danceFest nemzetközi szemlét, melynek fókuszában a kortárs előadóművészetek - tánc- és társművészetek, illetve a performatív művészetek - állnak. Az L1 Egyesület 17 éve biztosítja és bizonyítja, hogy a kortárs, független formában működő hazai és nemzetközi előadók jelenléte szükséges és építő a hazai táncszakmai életben is. A 15. jubileum kapcsán új struktúrákat próbáltak ki a szervezők, és ezen az úton tovább haladva az idei esemény fesztivál a fesztiválban lesz, és friss alkotókkal is gazdagodik.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Quimby, vendég: Frenk

Budapest Park, szeptember 7. 17:00

Szeptember 7-én ismét bevesszük a Parkot! A tavalyi esőtáncunk után ismét átadjuk magunkat, hogy a nyár méltó zárásaként hozhassuk a nagyképernyős csodalámpásainkat, és perfekt Quimby-szeánszt celebrálhassunk nektek, egy kis őrülettel, megbabonáztatással, leheletnyi kelet-európai country-val és csurig rock and rollal! - írja az együttes a pénteki koncertjéről.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dallamos Villamos

Széll Kálmán tér és Újbuda Központ között a 4-6-os villamos vonala, szeptember 8.

Szeptember 8-án, szombaton kora délutántól estig újra zenél majd a Nagykörút. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén ötvenéves BKV együttműködésével a 4-es villamos vonalán fut a nosztalgiaszerelvény, melynek mindkét kocsijában élőzenével, a délután folyamán összesen 16 fellépővel találkozhat az utazó közönség. Fellép többek közt az Anna and the Barbies, Molnár Tamás - Jetlag -, az OliverFromEarth és YOULÏ is. A Zeneszöveg.hu kultúrmissziója mára a magyar zenét támogató, nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, mely idén új elemmel, a gyerekzenei idősávval gazdagodik, kedvezvén ezzel a kisgyermekes látogatóknak, illetve illeszkedve a Családok Éve koncepciójába is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Magyar Dal Napja - Női Különkiadás

Budapest, Kobuci Kert, szeptember 9. 16:00

A Magyar Dal Napját most csupa női előadóval ünnepelhetjük a Kobuci Kertben. Fellépők: 

  • 16:00 Bognár Szilvia és Zenekara
  • 17:40 Herczku Ági és a Banda
  • 19:20 Szalóki Ági népzenei koncert
  • 20:50 Palya Bea és Zenekara

A programról részletesebben itt olvashatsz.

22. Vegetáriánus Fesztivál

Budapest, Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ, szeptember 8-9. 10:00

Érdekel, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Fontolgatod, hogy átállsz a vegán életmódra, de nem tudod, hogy kezdj bele? Szeretnéd megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, vagy kigyógyulni belőle, és kíváncsi vagy, mit tehetsz magadért? Akkor szeptember 8-9-én a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a 22. Vegetáriánus Fesztiválon a helyed! Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékbemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak! Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is húsmentesen él. 

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük