Csak a nyár búcsúzik, a jó hangulat marad: hétvégi programajánló
Minden út Budapestre vezet, legalábbis ezen a hétvégén biztosan, hiszen rengeteg szuper élmény vár!

boldog baratok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte meg sem érkezett, de lassan ismét összecsomagol, és egy évre búcsút vesz tőlünk a nyár. Csüggedni azonban kár, hiszen az élet nem áll meg, ráadásul hoztunk pár nagyszerű programot, amivel tartalmasan tölthetitek, és emlékezetessé tehetitek augusztus utolsó hétvégéjét.

Ezen a hétvégén sörfesztivál a Budai Várban, 4. Sóletfesztivál, Aloha fesztivál a MOM Kulturális Központban, III. Pléd Fesztivál, Fenyő Miklós koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon és Tolongó Idők kiállítás is lesz a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Sörfesztivál a Budai Várban

Budai Vár, augusztus 23-26.

Budapest ékköve, a Budai Vár ismét megnyitja kapuit a prémium sört kedvelő közönsége számára.  Buda legimpozánsabb helyszínén, az előkelő történelmi színhelyen, a világörökség téglái között ünnepelhetjük a sört és az elsőosztályú sörfogyasztást. Páratlan nevek, kivételes sörfőzdék: felsorakoznak a világ sörnagyhatalmai, ahogy a legjobb import és hazai, valamint a kézműves sörök legjava is.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

4. Sóletfesztivál

Budapest, Kazinczy utca, augusztus 25.

4. Sóletfesztivál augusztus utolsó vasárnapján, a Kazinczy utcában, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség - EMIH - szervezésében. Már 11 órától lehet érkezni és kóstolni a kóser sóleteket. Idén izraeli, marokkói, iraki és magyar sólet készül, több ezer adagban, egy izraeli mester chef irányításával. A fesztivál színpadán fellép Oláh Gergő, a Sabbathsong, az Iszkiri, a Klezmerész és a Nigun. Lesz Kérdezd a Rabbit!, Köves Slomóval és Katz Dáviddal, valamint sokféle gyerekprogram. A sóletverseny zsűrijét Wossala Rozina vezeti.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Aloha fesztivál

Budapest, MOM Kulturális Központ, augusztus 25.

Az idén már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Aloha Fesztiválon Igazi Hawai’i Hangulat Vár! A sokszínű programokra gyermekeket és felnőtteket egyaránt várnak! Az egész napos rendezvényen az alábbi programokkal találkozhatnak a résztvevők: kézműves sarok,  virágfüzér és karkötő készítés, játékok, kvíz, hawai’i hula táncbemutató, hawai’i hula tánctanítás, előadások, hawai’i zene: ukulele, kirakodó vásár. A fesztiválra a belépés díjtalan.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

III. Pléd Fesztivál

Budapest, Nagytétényi Kastély, augusztus 25.

Idén is Pléd fesztivál! Töltsetek el együtt egy remek napot a Nagytétényi Kastély kertjében, augusztus 25-én 14 órától! A tavalyi zenés PLÉD színpad idén két másik helyszínnel bővült, egy CHILL ponttal és egy ÁBRA art helyszínnel.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Fenyő Miklós koncert

Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, augusztus 25.

Fenyő Miklós a tavalyi évben 20. alkalommal zengte be a Margitszigetet jubileumi koncertjén, de a show továbbra sem állhat meg. Idén a jelszó egy idézet az egyik Fenyő dalból: soha abba ne hagyd. Reméljük, hogy Fenyő Miklós ezt a kijelentését betartja még sokáig. Hiába telt el több mint két évtized az első margitszigeti koncert óta, Fenyő gondoskodik arról, hogy minden évben újabb és újabb meglepetésekkel tarkított műsor kerüljön színpadra, de természetesen most is elhangoznak majd a legnagyobb slágerek is!

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Tolongó Idők

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, augusztus 26-ig

A plakát a modern nagyvárosi társadalom üzenőfala. Technikai lehetősége – a 19. század elején elterjedő litográfia – alkalmassá tette, hogy tömegesen és nap mint nap vihesse utcára üzeneteit. A Magyar Nemzeti Múzeum időszaki kiállítása azt mutatja be saját gyűjteménye segítségével, hogy a fejlődés bűvöletében élő modern magyar társadalom mit láthatott – 1890 és 1989 között – az üzenőfalon: újdonságokról, lehetőségekről, szükség- vagy kényszerhelyzetekről.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük