Lilába borult Tihany, indulhat a Levendula Fesztivál! - Hétvégi programajánló
A gasztronómia, a zene és a művészetek szerelmesei is találnak kedvükre való elfoglaltságot.

levendula fesztival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte észre sem veszed, és már fordíthatod át a naptárt, hiszen lassacskán júliusba érkezünk. Bár a lényegen ez szemernyit sem változtat, merthogy ez a hétvége is egyedülálló programkavalkádot tartogat úgy a fővárosban, mint az ország más pontjain. 

Egyebek mellett Alice in Chains-koncert, Zsolnay Fényfesztivál és Tihanyi Levendulafesztivál is lesz. Ha még nem tudod, mihez kezdj magaddal. a port.hu ajánlója elhozza a legszuperebb rendezvényeket!

Tű Fokán Művészeti Fesztivál 

Garáb, június 27. és július 1. között

Az alternatív közösségeket összefogó, családias művészeti fesztivál műhelyeivel és koncertélményeivel évről évre több látogatót vonz. A Tű Fokán Művészeti Fesztivál egy különleges, egyedi műhelyekkel és különböző szubkultúrákból érkező előadókkal tarkított, ötnapos program, amit idén hatodik alkalommal rendeznek meg. A résztvevő érdeklődők egy különleges nyári élményt élhetnek meg együtt egy értékteremtő, nyitott közösségben. Minden évben különleges műhelyekkel és koncertélményekkel jelentkezik.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Zsolnay Fényfesztivál

Pécs, Zsolnay Negyed, június 28. és július 1. között

A napfelkelte fényerejét megközelítő ragyogás várja a Pécsre érkezőket a Zsolnay Fényfesztiválon, június 28. és július 1. között. Az ország első fényfesztiváljának káprázatos fényfestett alkotásai itthon egyedülállóak, a programkavalkádot pedig nemzetközi fellépők utcai attrakciói és koncertjei gazdagítják. Ebben a négy napban mindent beragyog a fény, amit alátámaszt az is, hogy idén több mint 2,5 millió lumen fényerő lesz jelen a fesztiválon, ami megegyezik egy akkora világítótorony fényerejével, mely Franciaország partjairól képes átvilágítani Anglia kikötőibe.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Tihanyi Levendula Fesztivál 

Tihany, Belső-tó partja, június 29. és július 1. között

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a tihanyi Németh László Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit a XIII. Levendula Hetekre és Levendula Fesztiválra. A SzeddMagad akció 2018. június 22-én kezdődött, és a virágzás függvényében, a készlet erejéig tart. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendulaaratás, melynek során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Derby Fesztivál 

Budapest, Kincsem Park, június 29. és július 1. között

Századelős hangulat, lélegzetelállító lóversenyfutamok, ingyenes gyerekprogramok és ismert előadók esti koncertjeivel várják az érdeklődőket. A gasztronómiai élményekről számos kiállító gondoskodik, különböző ízvilágokban kalandozhatnak a látogatók, de a borkedvelők poharai sem maradnak szárazon. Utazz vissza a lóverseny aranykorába, amikor ez volt a legrangosabb szórakozási lehetőség: élmény, találkozóhely, sport és játék egyben. Ínycsiklandó ételekkel várnak a fesztivál szakácsai, találkozhatsz guruló büfékkel, biciklis fagylaltárussal. Változatos gyerekprogramokkal és számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Alice In Chains

Budapest Park, július 1. (vasárnap), 18:00

Az Alice In Chains a mai napig minden idők egyik legbefolyásosabb amerikai rockzenekara. Karrierjük során számos Grammy-díjra jelölték őket, több mint húszmillió eladott lemezzel, illetve egy igencsak elvakult nemzetközi, több millió főt számláló rajongói bázissal büszkélkedhetnek. A Nirvana, a Pearl Jam és a Soundgarden mellett egyikei a Nagy Négyesnek, akik a ’90-es évek közepén tettek szert hírnévre Seattle-ből, és akik megváltoztatták a modern rock hangzását.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük