Suchman Tamás: "Lerúglak!"
Politikusok megbotránkoztató beszólásai
Az elmúlt év is bővelkedett kínos és furcsa pillanatokban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hazai politikai élet gyakran kiélezett vitáktól hangos. Az elmúlt évek cifra beszólásain megedződve pedig már nem sokan lepődnek meg azon, hogy a kritikus odamondogatások és az indulatos fölényfitogtatások hevében egyik-másik honatyának nem sikerül olyan replikát kirántania a zsebből, mely, ha nem is meríti ki teljesen az ékesszólás művészetét, legalább cenzúrázatlanul megjelenhet.

Volt, aki felhergelt állapotában feledkezett meg önmagáról, de olyan is akadt, aki zavartalan nyugalommal tiport bele számos választópolgár önérzetébe, vagy megdöbbentő nyílt levelet írt.

A 2011-es év botrányos kitöréseit és sértegetéseit összegezve azt lehet megállapítani, hogy senki sem hozhat ki úgy a sodrából egy politikust, mint egy másik politikus, legyen az bármelyik oldalon. Ezekből szemezgettünk!

Orbán Viktor: "Ember, érti?"

Nemcsak az anekdotákat, hanem olykor a humoros, csípős fricskákat sem veti meg a miniszterelnök. A második évértékelő beszéde alatt Orbán Viktor igazán elemében volt. Az MSZP elnök-frakcióvezetője, Mesterházy Attila hiányolta a konkrét kormányzati cselekvési terveket a kormányfő hosszúra nyúlt válaszaiból.

Úgy vélte, hogy az év eleji problémákért már az új kormány tartozik felelősséggel, vagyis nem háríthatnak rá mindent az előző kormányra. Majd azt is hozzáfűzte, hogy konkrét cselekvésekre volna szükség, nem szóvirágokkal tarkított beszédekre. Orbán Viktor erre a tőle megszokott, sajátos stílusában, mintegy kedélyesen leoltotta vitapartnerét, aki beletörődő bólogatásokkal és szájhúzogatással tűrte a kioktatást.

Suchman Tamás: "Lerúglak!"

Októberben durván kikelt magából Suchman Tamás szocialista politikus, aki dührohamában megfenyegetett egy KDNP-s önkormányzati képviselőt Marcaliban. A volt önkormányzati képviselő azt nyilatkozta a történtek után, hogy azért vesztette el a fejét, mert az önkormányzat folyosóján Hódos Árpád nem fogadta a köszönését, hanem felemelte a kezét, és odamormogott valami trágár megjegyzést.

Suchman Tamás elmondása szerint hosszú betegeskedése után először jelent meg a hivatalban, és ez az elutasító modor nagyon rosszulesett neki. Mindez érthető, de a reakció stílusa már annál kevésbé. Pechére, a helyi tévé hangban rögzítette a szelektálás nélkül odavetett szavait.

- Nem tudsz köszönni nekem? Nem tudsz köszönni? Ki vagy te? Ki a f... vagy? Lerúglak, b... meg, téged is, hát nem gondolod... Ki a f...om vagy te? Ne emeld a kezedet! Ne emeld fel a kezedet! - kiabálta Suchman.

Hódos Árpád az MTI-nek cáfolta, hogy bármilyen obszcén szóval illette volna a szocialista politikust. Szerinte nem is kerültek egymás közeli látótávolságába a folyosón, vagyis teljesen külön utakon mozogtak, így nem adódott alkalom és helyzet arra, hogy köszönjön neki.

Botrányos kijelentés

Lázár János a szegényeknek szólt be. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere azt találta mondani a szegényekről a város közgyűlésén, hogy aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Mivel hazánkban nem megy ritkaságszámba a szegénység, ezzel a kijelentésével jó néhány választópolgárt megsértett.

Az év legfurább nyílt levele

Nem tudni, pontosan mi játszódhatott le Karsai József volt szocialista képviselő fejében és lelkivilágában, amikor egyfajta búcsúlevelet tett közzé a sajtóban, melyben arról számolt be, hogy nyilvánosan és tüntetőlegesen kíván öngyilkosságot elkövetni a Fidesz kormányzási stílusa miatt, ami állítása szerint a Rákosi-rendszernél is rosszabb időket hozott. A battonyai független polgármester tervében az szerepelt, hogy hozzáláncolja magát a Parlamenthez, és mintegy 40-50 altatótabletta bevétele után a vizet és az ételt is megvonja magától.

- Én ilyen rendszerben nem akarok élni - jelentette ki Karsai József, aki a mártírhaláltól azt várta volna, hogy felébreszti passzivitásából a magyarokat. A bizarr demonstráció azonban elmaradt, mert az orvosa eltiltotta Karsait az éhségsztrájktól. Egy kivizsgálásból kiderült ugyanis, a vérnyomása és a szíve miatt sem alkalmas arra, hogy sanyargassa magát. A másik eltántorító erőt a családjától kapta Battonya polgármestere, akik arra kérték, álljon el a szándékától. Így Karsai József, mintha csak egy iskolai testnevelés-felmérésre készült volna, orvosi igazolással mondta le a különös tüntetését.

Ezt is szeretjük