Ennyit adományoz az LMP és az MSZP
Karácsonyi Mosoly akció, közvetlen adományok
Az LMP-t és az MSZP-t kérdeztük, kiknek adományoznak karácsonykor.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az évnek ebben a szakában az adományozás fontos szerepet tölt be. Ilyenkor nemcsak a magánemberek, hanem a pártok, politikusok is adakoznak, hogy mindenkinek boldog ünnep lehessen a karácsony. Az LMP-t és az MSZP-t kérdeztük, képviselőik kinek adományoznak.

Őket támogatja az LMP

Szabó Rebeka, az LMP országgyűlési képviselője rendszeresen adakozik a hajléktalanokért dolgozó Menhely Alapítványnak. A gyermekszegénység ellen küzdő Jobb Életért és Roma Fiatalokért Egyesületre pedig most figyelt fel, amit ezentúl szintén támogat majd. Emellett idén is részt vesz a cipősdoboz-akcióban, és összeállít egy csomagot a rászoruló gyermekeknek.

Jávor Benedek országgyűlési képviselő fontosnak tartja a jó ügyekért dolgozó szervezetek rendszeres támogatását. Ennek megfelelően nem csak karácsonykor adakozik: havi rendszerességgel segít egy nemzetközi gyermekvédelmi szervezetet, a Children Internationalt, és alkalmanként a Gyermekétkeztetési Alapítványt.

Az MSZP Karácsonyi Mosoly akciója

Az MSZP-nek szinte minden helyi szervezeténél hagyománya van a különféle ünnepi eseményeknek és szolidaritási akcióknak. A legtöbb irodában gyűjtéseket, börzéket szerveznek az adott településen élő rászorulóknak.

A helyi rendezvényeken túl országos, egységes akciót is szervez az MSZP Karácsonyi Mosoly elnevezéssel. Ennek keretében a gyűjtésből származó ajándékokat az ország minden pontján eljuttatják rászoruló családokhoz, gyermekekhez, idős emberekhez.

Idén közel 7000 ajándékot osztottak szét 60 intézmény, illetve rászoruló családok között. Az adományok között tartós élelmiszer, játékok, gyermekkönyvek, játékok, ajándéktárgyak szerepeltek. Az akció lebonyolítását MSZP-s országgyűlési képviselők és helyi vezetők tervezik és koordinálják. Kiemelten foglalkoznak azokkal a régiókkal, ahol nagyobb szükség van támogatásra, így Észak- és Kelet-Magyarországgal.

- Hiszünk abban, hogy csak akkor lehet igazán boldog az ajándékozás, ha nem csak mi kapunk, de adni is tudunk. Ha az ünnep meghittsége alatt erőnktől függően egy órát, egy napot arra szánunk, hogy gondoljunk azokra is, akikre nem gondol senki ezekben a napokban.

Ezért ezen a csatornán is arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, ezekben a napokban, az év végén, karácsonykor szánjon egy kis figyelmet a velünk élő elesettekre, szegénysorban élőkre. Támogasson közvetetten vagy közvetlenül egy arra rászoruló intézményt, elesett embertársunkat vagy akár családot, hiszen adni legalább akkora öröm, mint kapni. Így lesz teljes az ünnep! - mondta Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója.

Ezt is szeretjük