Ez a nő csak játszani akart a telefonján: nem sejtette, milyen hátborzongató dologra bukkan
A Pokemon Go árnyoldalai.

nagykep?cikkid=161839&kep=telefon-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány nap alatt meghódította a világot a híres rajzfilmsorozat nyomán készült Pokémon Go telefonos játék, mely az úgynevezett kiegészített valóságon alapul, és a lényege, hogy a felhasználók összegyűjtsék a lehető legtöbb kis lényt, ami az utcán, a házban vagy akár a villamoson szembejön velük. Ha van egy Pokémon a közelben, a telefon jelez, és a játékosok a keresésére indulnak - ebből aztán olyan elképesztő helyzetek kerekedhetnek, mint az alábbi, megtörtént esetek.

Két hét, három holttest

Július 6-án vált elérhetővé a Pokémon Go a felhasználók számára, és azóta már három hátborzongató esetről is beszámoltak a hatóságok. Először július 8-án jelentették be a hírt, hogy egy nappal a megjelenés után egy fiatal wyomingi nő játék közben rábukkant egy holttestre, amely a Wind folyó vizén úszott. A rendőrség szerint a test egy férfié volt, és bár még nem sikerült azonosítani, azt kiderítették, hogy valószínűleg megfulladt, és több napja a vízben lehetett.

Néhány nappal később hasonló dolog történt New Hampshire-ben is: egy férfi, aki éppen Pokémonra vadászott, egy holttestet talált a közeli park tavában. Bár a hatóságok nem adnak ki semmilyen információt az elhunyt férfiról, annyit elárultak, hogy nem találtak gyilkosságra utaló jeleket.

Így néz ki a Pokemon Go játék közben

A múlt hétvége sem volt eseménytelen: három San Diegó-i lány egy túraútvonalon kutatott a kis lények után, és közben egy megcsonkított holttestre bukkantak. A rendőrség ebben az esetben sem gondolja, hogy gyilkosság történt: a nyomozás során kiderítették, hogy a test egy hajléktalan személyé, aki valószínűleg természetes úton hunyt el.

A figyelmetlen sofőr

Rosszul sült el a Pokémon Go egy marylandi férfinak a napokban, ugyanis vezetés közben sem tudta letenni a telefont, és nekiment egy parkoló kocsinak, ami történetesen egy rendőrautó volt, mellette pedig három baltimore-i járőr álldogált a járdán - ráadásul az egyikük testére rögzített kamera meg is örökítette a történteket.

A sofőr számára nem, de mindenki más számára szerencsés kimenetelűnek számít az eset, mert az autóvezetés közben telefonozó férfi akár súlyosabb kimenetelű balesetet is okozhatott volna.

Drogdíler vagy kocka?

Egy 40 éves férfi osztotta meg a történetét pár nappal a játék megjelenése után. Egy éjjel nem tudott aludni, ezért úgy döntött, hogy leteszteli ezt az újdonságot, és kisétált a közeli parkba, ahol kutatni kezdett a Pokémonok után. Néhány méterre tőle két férfi üldögélt a padon, akik nyilván látták, hogy mit csinál, és mivel ők is ugyanezen tevékenykedtek, megszólították, és adtak neki néhány tippet, hogy hol érdemes keresgélnie.

A beszélgetés közepén azonban feltűntek a rendőrök, akik gyanúsnak találták, hogy három felnőtt férfi az éjszaka közepén egy parkban múlatja az időt: azt hitték, hogy éppen drogügyletet bonyolítanak. A férfi elmondta, hogy beletelt egy kis időbe, mire elhitték a járőrök, hogy egy teljesen ártatlan játék miatt vannak ott.

Ezt is szeretjük