Milyen lesz az anyagi helyzeted 2018-ban? Nagy pénzügyi horoszkóp

Mutatjuk, milyen területen tudsz kibontakozni anyagilag, hogy előrelendítsd a szeretteid és saját magad életét.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2018 nemcsak egy kettes számú év lesz a számmisztika szerint, hanem a Kutya éve a kínai csillagjegyek alapján, illetve Föld jegyű év az elemek aszcendense révén. Ezeknek a tényezőknek a jellegzetessége: a reális valóságra támaszkodó hit, a lassú tempóval és kitartással elért eredmények sora. 

Ez jellemzi anyagi téren az új esztendőt minden csillagjegy számára. A pénzügyekben való megbízhatóság és meggondoltság előtérbe kerül 2018-ban. Ehhez azonban ismerni kell, hogy milyen téren és melyik periódusban várható olyan pozitív esemény, ami előrelendíti az embert. 

Kos ( III. 21 - IV. 20. )

Az év elején váratlanul olyan anyagi felelősség zúdul rád, amit önszántadból vállalsz. Ez némi veszteséggel jár, de tavasszal már a munkád miatt befolyt plusz összeggel egyenesbe jössz. Ha nyáron kölcsönhöz folyamodnál, inkább halaszd el, és találd meg az arany középutat a költségek optimalizálásához. Ősszel jöhet az a pozitív fordulat, ami az év végére megalapozza a stabil anyagi helyzetedet, még ha csak apránként is. Ne felejtsd el, hogy sok kicsi sokra megy!

Bika ( IV. 21 - V. 20. )

A rengeteg munkád év elején hálálja meg a ráfordított időt. Kora tavasszal kapsz egy jó befektetési ajánlatot. Ezzel együtt fontold meg azt a nagy kiadást, amit nyárra tervezel. Lehet, hogy megint egy jó ajánlatot kapsz a munkahelyeden, ami hónapok múlva ugyan, de kiemelkedő fizetéssel jár. A nyáron beleesel abba a hibába, hogy túl sokat hajtasz a pénzért, így ősszel, ha megteheted, érdemes inkább a vagyonod egy részét értékálló dologba fektetni, mondjuk ingatlanvásárlásba. Tartsd szem előtt, hogy a pénz önmagában nem boldogít. 

Ikrek ( V. 21 - VI. 21. )

Tavasszal váratlanul pénz áll a házhoz, de annak a helyéről csak az év vége felé sikerül döntened. A munkád jövőre jobban kielégít anyagilag, de ez néha áldozatokkal jár. Nyáron egy nagyobb összeget számodra kedves tevékenységre költesz, ami hamar kifizetődő lesz. Ősszel már óvatosabban kell nyitogatnod a pénztárcádat, mert az év vége felé kiürülhet a családi kassza. 2018-ban tartalékolj, ahol csak tudsz, mert az általad megálmodott nagy tervre kell még egy pár évet gyűjteni. Lebegjen a szemed előtt, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

Rák ( VI. 22 - VII. 22. )

Az új év izgalmas vállalkozási lehetőséget nyújt számodra, ami nyárra már pénzmagot produkálna, de tavasszal ehhez egy kis alaptőkét kell rááldoznod. Odafigyelsz a kiadásaidra, és év közepére rendeződnek is a tartozásaid. Ősszel váratlan kiadás vár rád, az is lehet, hogy a családod egy tagja kölcsönkér tőled. Év végén érdemes letudni neked is a legnagyobb tartozásodat, hogy sikeres financiális mérleggel zárd a gazdaságilag izgalmas évet. 2018-ban a te mottód az legyen, hogy aki meg, az nyer!

Oroszlán ( VII. 23 - VIII. 22. )

Év elején nem érdemes az üzleti életben kockáztatnod. Tavasszal váratlan szerencse ér, amivel egy kis anyagi juttatás is jár. Egy hosszú távú befektetés ígérkezik a nyáron, amivel kapcsolatban sokat kell tanulni, és igazából évek múlva lesz gyümölcse. Ősszel nem hagysz ki egy lehetőséget, ami miatt szintén duzzad a pénztárcád. Az év végén olyan ügyesen költesz majd a kötelező kiadásokra, hogy több marad a bankszámládon, mint hinnéd, mert bölcsen alkalmazod egész évben a lassan járj, tovább érsz szlogent. 

Szűz ( VIII. 23 - IX. 22. )

Az év eleji anyagi bizonytalanság kora nyárra eltűnik. Ennek ellenére tavasszal a régen tervezett befektetést sikeresen véghezviszed. Nyáron a munkáddal kapcsolatban nagyobb összeghez jutsz, de ne feledkezz meg a takarékoskodásról se. A családod tagjai látványosan gyarapodnak egész évben, és ez neked is anyagi biztonságot nyújt. Az utazások egész évben leapasztják a tárcádat, de őszre stabilizálódik a pénzügyi helyzeted, mivel akkorra tudod le a kisebb tartozásaidat. Ne feledd, hogy aki keres, talál!

Mérleg ( IX. 23 - X. 22. )

Az év nagy horderejű eseményei viszik a pénzt, de nyáron egy kellően körültekintő üzleti bravúrral nagyot kaszálhatsz. A családoddal befektetésben gondolkodsz, és ha beválik, abból a szeretteid is profitálnak majd. A kapcsolataid révén sok mindent megtakaríthatsz a tervezett kiadásaidnál. Ha nyáron kicsit összébb kell is húzni a nadrágszíjat, az év végén látszata lesz a munkádnak. A zavaros pénzügyi tranzakciókat év végére sikerül letisztázni. Nem szabad, hogy a pénz égesse a zsebedet!

Skorpió ( X. 23 - XI. 21. )

Az anyagi biztonságra való törekvésed tavaszra eléri a célját. Olyan kétes üzlettel tudsz leszámolni, ami, bár költségekkel jár, alapvetően tisztázza a pénzügyeidet. Felbukkan egy olyan személy a múltadból, aki felhívja a figyelmedet egy jó befektetésre. Év közepén nagyobb összeget tudsz a családodra költeni, de emiatt le kell mondanod egy egyéni tervről. Ezt a kárt bőven kárpótolja az a tény, hogy év végén elsősorban a fellépésed és a jó taktikád miatt anyagi javakhoz jutsz.

Nyilas ( XI. 22 - XII. 21. )

Fizetésemelés van kilátásban év elején, és a plusz energiát, amit a munkádba fektetsz, egyéb juttatásokkal is kompenzálják. Ez könnyít az anyagi terheiden, főleg nyáron veheted hasznát a kedvezményeknek. Az év közepén úgy tudsz megvalósítani egy nagyobb vásárlást, hogy szerencse folytán kevesebb kiadásod lesz, mint kalkuláltad. A fennmaradó összeget ügyesen befekteted ősszel, így év végén nem kell aggódnod az ünnepi kiadások miatt. 2018 olyan lesz, mintha minden arannyá válna a kezedben. 

Bak ( XII. 22 - I. 20. )

Az új év olyan intenzív pénzügyi növekedéssel indul, hogy te magad is meglepődsz. A karriereddel függ össze a gyarapodás, főnökeid méltányolják a munkádat. Tavasszal óvakodnod kell attól, hogy elszórd a pénzed, így nyárra ügyesen kezeled a váratlan kiadásokat. Ősszel letudsz egy nagy tartozást, és egy kedvező befektetési ajánlatot is kapsz, ami segít az előregondolkodásban. Az anyagi helyzeted tartósságát felelősségteljesebb hozzáállással kell biztosítanod. Gondolj arra, hogy ami könnyen jött, az könnyen is megy. 

Vízöntő ( I. 21 - II. 19. )

Kicsit össze kell húznod a nadrágszíjat év elején. Stabil pénzforrásod lesz, de a kiadásaid mintha megnőnének. Tavasszal érdemes lesz egy évközi mérleget csinálnod, így rájössz majd, hogy hol a probléma a költségeknél. Nyáron váratlan nyereséghez jutsz, ezzel be tudod foltozni a háztartás büdzséjét. Az év vége felé eljuthatsz oda, hogy nem fenyeget nagyobb kiadás. Ne feledd, hogy minden nagynak kicsi a kezdete. 

Halak ( II. 20 - III. 20. )

Az új évet olyan döntéssel kezded, ami az egész családod pénzügyeire is befolyással lesz. Tavasszal olyan lehetőséged kapsz, amivel lassan, de biztonságosan lehet pénzt keresni. Ha nyáron nem engedsz a csábításnak, és ellenállsz a nagy költekezésnek, őszre már nagyobb gyarapodás vár rád. Év végén lesz egy kisebb egészségügyi kiadásod, de az is megtérül majd a későbbiekben. Az új esztendőben sok jó megérzésed lesz a pénzügyekben, mert tudod, hogy jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint.  

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük