Pávaépítő szakkör és Pesti Imre főispánként
Vicces vélemények a vármegyékről
A Fidesz vármegyéket akar. Íme, a nép véleménye.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fidesz-KDNP alkotmánytervezete a megyéket vármegyékké változtatná. Lázár János frakcióvezető nem ért egyet az ötlettel, ettől függetlenül ez a javaslat is bekerülhet az új alaptörvénybe.

A megyék esetleges átnevezéséről szóló hírt sem a miniszterelnök, sem a Fidesz Facebook-oldalán nem találtuk meg, így azt nem tudni, hogy mi lehet a Facebook-közösség véleménye az ügyről. Az Index fórumán viszont külön témát indítottak a vármegyékről. A legviccesebb hozzászólásokból szemezgettünk.

A hozzászólásokat nem korrektúráztuk, azokat eredeti formájukban közöljük.

1. Szerintem még egy kicsit visszább kéne menni és akkor a Parlament helyett elég lenne a 7 törzsfõnök... Kisebb létszám, kevesebb lenyúlás...

2. Vissza továbbá a füstadót, a tizedet, a robotot és a jus primae noctist! (az első éjszaka, a feudális földesúr joga - a szerk.)

3. Minden esetre a kakastoll termesztésére és forgalmazására monopóliumot kérek!

4. ... várak, közmunkaprogramban.... ahh bocs.... IV. Béla Közmunka Program..... Én már várom a Vazul Látás és Hallásjavító programot is..... :P

5. A honfoglalás volt mindennek az alapja, tehát vissza a hétmagyart, vissza a törzsi rendszert. Komolyra fordítva a szót miért kell nekünk visszanyúlni a középkorba? Ráadásul hol vannak a vármegyék várai?

A vármegye (latinul comitatus) vagy megye a magyar közigazgatás alapvető területi egysége I. István király óta. A II. világháború végéig a hivatalos elnevezés szigorúan véve a vármegye volt, de ennek szinonimájaként széles körben használták a megye szót is, sőt, ez törvények és egyéb jogszabályok szövegében is előfordult. 1949-ben az Alkotmány hivatalossá tette a megye megnevezést, és ettől kezdve csak történeti megjelölésekben fordul elő a vármegye szó.
Forrás: Wikipédia

6. A vármegye valóban szebb hangzású mint a megye. De hun lesz a vár? Építenek?

7. Sajnos nincs benned szépérzék. Nem tudod elképzelni dr. Pesti Imre (volt főpolgármester-helyettes - a szerk.) főispánt kócsagtollas kalpagban, hattyúprémes mentében, oldalán díszkarddal? Tényleg nem? Nahát.

8. ... fellendítenék az építőipart: kellene 19 várat építeni, hogy vármegye lehessen. Sőt, talán vármegyeházát is! Esetleg pávaépítő szakkör is lehetne, mert miszállana fel a vármegyeházára?

9. Szerintem meg Audi helyett járjanak lóháton.

Lázár János egyébként elmondta: a frakciónak nincs még végleges álláspontja arról, hogy a megyéket ismét vármegyéknek hívják-e vagy sem. A kérdés várhatóan április 11-én dől el.

Ezt is szeretjük