Palackpostára bukkant egy 9 éves gyerek: 37 éve sodródott az üzenet
A palack a bedobás helyétől 6 ezer kilométerrel távolabb sodródott partra idén nyáron.

palackposta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Japán középiskolások dobták a tengerbe 37 éve azt a vizespalackot, amely 6 ezer kilométerrel távolabb, Hawaiin sodródott partra idén nyáron - írta a The Guardian online kiadása pénteken.

A Csiba prefektúrában lévő Csosi középiskola természettudományi klubjának diákjai 1984-ben dobták a vízbe a vizespalackot az óceáni áramlatokat vizsgáló projektjük részeként - idézte a brit Guardian a japán Mainicsi újság riportját.

A gimnazisták 750 palackot vetettek az óceánba a Tokióhoz közeli Mijakedzsima szigeten 1984 és 1985 között. Utoljára 2002-ben találtak egyet a délnyugati Kagosima prefektúrához tartozó Kikaidzsima szigeten. Idén júniusban a kilencéves Abbie Graham a hawaii Paradise Park sziklás tengerpartján bukkant egy palackra, melyben japánul, angolul és portugálul kérték a megtalálót, hogy a mellékelt űrlapon lépjen kapcsolatba a középiskolával.

Abbie szeptember elején a kitöltött űrlapot el is küldte a Csosi középiskolának egy rajz kíséretében, mely őt magát és testvérét ábrázolta szusievés közben. Hajasi Dzsun, az iskola igazgatóhelyettese szerdán elmondta, úgy gondolták, az utolsó palackot Kikadzsimán fogták ki. - Nem hittük volna, hogy még 37 év múlva is felbukkan egy - tette hozzá.

A cikk az ajánló után folytatódik

1985 óta 17 helyen, köztük a Fülöp-szigeteken, Kínában, az Egyesült Államok nyugati partjain és Okinaván is kerültek elő a palackjaik közül. A kilencéves megtaláló nagyon élvezte a kalandot. A Hawaii Tribune-Heraldnak elmondta, szeretne újabb palackokat találni.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Egy másik palacküzenet megmentette egy család életét

A hajótöröttek palackpostái ritkán érnek célt. Már-már mesébe illő arról hallani, hogy valakinek nemhogy elolvasták az üzenetét, de így menekült meg.

Ezt is szeretjük