Ezt az igazolványt még idén meg kell újítanod: jövőre már nem lesz érvényes
Az év végéig kell igényelni az új igazolványt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Januártól már csak az új, a fogyasztókat és a tisztességes termelőket védő őstermelői igazolványok lesznek érvényesek - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK - az MTI-vel. A jelenleg még hatályos, papíralapú - barna színű - igazolványok ez év december 31-én hatályukat vesztik.

A tájékoztatás szerint már mintegy 190 ezer őstermelő megkapta az új, kártyaalapú őstermelői igazolványát, további mintegy százezer még a régi típusú, papíralapú igazolvánnyal rendelkező őstermelőnek az év végéig kell igényelnie az új igazolványt kamarai jogviszonya folyamatos megőrzéséhez. Jövő januártól a vásárlók ugyanis már minden őstermelő adatait lekérdezhetik a NAK mobiltelefonos alkalmazásával vagy internetes portálján.

Az új igazolvány számos előnnyel jár: hamisítás ellen védett, mindemellett tartósabb, így öt évig hatályos. Az új típusú őstermelői igazolvány egyben adathordozó is, a Nébih nyilvántartásában szereplő összes, az őstermelőre vonatkozó adat elérhető a hatóságok számára a kártya adattároló chipjén.

Ezt is szeretjük