Évente akár 70 gyerekprostituáltat is találnak a rendőrök
Próbálják megoldani a problémát
Képeken a hét eseményei.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A héten megszületett a hosszú ideje húzódó amerikai kormányzati zárlatot feloldó és az adósságlimit emelését lehetővé tévő washingtoni megállapodás. Az amerikai elnök, Barack Obama október 17-én írta alá azt a törvényt, ami az adósságplafon megemelésével elhárítja az államcsőd kialakulásának veszélyét és feloldja a kormány részleges bénultságát.

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint technikai csődhöz vezetett volna, ha nem hozzák meg a módosítást a 16,7 ezermilliárd dolláros adósságlimit módosításáról, így az adósságplafont a február 7-ig tartó időszakra megemelik, és az ideiglenes költségvetés január 15-ig fedezi majd a szövetségi kormányzat kiadásait. A 16 napig tartó részleges leállás után több százezer közalkalmazott térhet vissza a kényszerszabadságáról.

Az Európai Regionális Szervezet Nyitott szemmel a gyermekek védelmében címmel indított programot a gyermekprostitúció és a gyermekek szexuális bántalmazásának megelőzésére. Az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg a program az iskolákban, nevelőintézetekben és a gyerektáborokban különböző foglalkozások keretén belül. Leggyakrabban a 13-14 éves lányok válnak a szexuális erőszak áldozataivá, a fiúk esetében a hetedik év a legkritikusabb. A rendőrök Magyarországon évente 50-70 kiskorú prostituáltat találnak, akik szinte kivétel nélkül intézetben nevelkednek.

Hogy csináljunk hipsztert Angela Merkelből?

Az első keletnémet származású kancellár, Angela Merkel egyik képe, amely még a 2004-es kampányához készült Borkum szigetén, remek alapanyagot szolgáltat egy kis mókázáshoz a világhálón. A hogyan csináljunk hipsztert Merkelből tumblr-oldalon akárki kiélheti magát, aki egy kis ingerenciát érez a kampányfotó láttán. Nézd meg te is a válogatottan jól sikerült műveket!

Ezt is szeretjük