Egy online játék, amit neked is meg kell engedned a gyereknek!
Bemutatjuk azt a játékot, mellyel a számítógép előtt töltött idő még a gyerek számára is hasznos. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jövő generációja nemcsak egy tücsköt, hanem akár a világ gondjait is hajlandó a vállára venni, ha mindezt játékos, szórakoztató formában teheti meg, és a környezetvédelem, bármily meglepő, pont ilyen dolog.

Ezért az Országos Gyermekegészségügyi Intézet - OGYEI - munkatársai a fiatalok figyelmét kifejezetten a számukra kialakított Ökoportál felületen és az ehhez kapcsolódó ÖKO-Kaland Facebook-oldalon kívánják megragadni.

Mikor hasznos az internet?

A gyermekes családok életében napi szintű probléma, hogy a kicsik rendszeresen ülnek a televízió és a számítógép előtt, különösen a nyári szünidő ideje alatt. Ám az internetes tartalmak között számos olyan felületet is találunk, melyek böngészése nemcsak az ő, hanem szüleik számára is kifejezetten hasznos lehet, főleg, ha szemléletformáló témáról van szó.

Nem véletlen, hogy az OGYEI munkatársai a fiatalokkal való kommunikáció során olyan eszközöket is alkalmaznak, melyek segítségével figyelemfelkeltő módon, ingergazdag környezetben taníthatják a jövő nemzedékét a környezettudatos életmódra. Így jött létre az ÖKO-portál weboldal, melynek célja, hogy naprakész és praktikus információkat kínáljon a családok számára, szakmai tartalmak, kézikönyvek, illetve letölthető előadások, továbbá egy kereshető ÖKO-Enciklopédia segítségével.

Öko-játék!

A felnőttek mellett a 7-13 éves korosztály számára pedig egy online játékot is kialakítottak, a Futurobi és a mélység őrei című interaktív képregény formájában, mely három kisiskolás kalandjain keresztül, játékos formában, izgalmasan és humoros módon éri el a gyermeket, megtanítva őket arra, miként lehetnek a Föld barátai, milyen egyszerű lépések vezetnek a fenntartható jövő felé. Mindezt segíti Futurobi, a jövőből visszatért kis robot.

Az ÖKO-Kaland játék, mely a portálhoz tartozó Facebook-oldalon érhető el, szintén a szórakoztatás, a játék eszközeivel tereli a fiatalokat a környezettudatosság felé. Itt külön-külön is hozzáférhető kvízjátékokkal, fotópályázatokkal, nyilvános vitákkal várják a fenntarthatóság témája iránt érdeklődő és nyerni vágyó fiatalokat.

Mindkét internetes oldal része annak a tavasszal indított kampánynak, melyet az Országos Gyermekegészségügyi Intézet munkatársai szakértők bevonásával indítottak útjára, uniós támogatással a fenntartható életmód népszerűsítéséért a családok és a lakosok körében. A projekt során egy nagyszabású médiakampánnyal, valamint népszerű gyermek és zenei fesztiválokon hívják fel a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára.
További részletek, bővebb információ: www.okoportal.hu

Ezt is szeretjük