Friss képek Oroszországból: egyre nagyobb a feszültség és a felfordulás
A tüntetésekből eredő letartóztatások és a szankciók miatt most az ott élők helyzete sem könnyű.

K  AP20220301089
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Világszerte zajlanak háborúellenes tüntetések, mióta Oroszország február 24-én Vlagyimir Putyin elnök parancsára megtámadta Ukrajnát. Számos országban utcára vonultak az emberek, hogy kifejezzék együttérzésüket az ukrán lakosok felé, és demonstráljanak az orosz invázió ellen. Ám a háború kitörésének napján más is történt: az orosz polgárok hazájuk több városában is tömeges tiltakozásba kezdtek, hogy a világ tudtára adják, nem értenek egyet Putyin lépéseivel, és az ostrom nem az ő nevükben folyik.

A nép elhatárolódása nem maradt büntetlenül, az orosz hatóságok azonnal letartóztatásokba kezdtek, és mára több ezer felvonulót vettek őrizetbe. Sok bátor polgárnak ez nem szegte kedvét, a mai napig is vannak, akik transzparensekkel, háborúellenes feliratokkal és szavakkal hirdetik az utcán a véleményüket. Közben az emberek mindennapi életére hatással vannak az Oroszország ellen bevezetett szankciók, így általános felfordulás és feszültség jellemzi a hangulatot az államban.

Friss képek Oroszországból

Alábbi összeállításunkban olyan fotókat mutatunk, amelyek az elmúlt napokban készültek Oroszországban. Bár fegyveres harcok arrafelé nem dúlnak, jól látszik, hogy most az ott élők helyzete sem könnyű.

Ezt is szeretjük