Egy éve tart az orosz-ukrán háború: megdöbbentő képpárok a harcok sújtotta területekről

Bár Ukrajna háborúban áll, az élet nem állt meg teljesen.

Orosz-ukrán háború évfordulója
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2022. február 21-én Oroszország hivatalosan is elismerte a két magát szeparatistának valló Donbász államot, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot, majd nyíltan csapatokat küldött a területekre. Három nappal később, február 24-én, Oroszország megtámadta Ukrajnát. Egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború, ami fenekestül felforgatta a világot.

Bár Ukrajna háborúban áll, az élet nem állt meg teljesen. Az ország egyes területein már elkezdődött a felújítás. Ezzel foglalkoznak az összeállításunkban látható fotók.

Orosz-ukrán háború évfordulója

Pontosan egy éve, 2022 február 24-én kezdődött az orosz-ukrán háború. A harcok nagyon megviselték Ukrajnát, a nagyobb városokat lebombázták, gondok vannak az áram- és ivóvízellátással, és az ország gazdasága is összeomlott. 

A háború kitörése óta több millió ember menekült el Ukrajnából, és a becslések szerint az ország lakosságának csaknem 40 százaléka szorulna humanitárius segítségre.

Bár a helyzet nagyon súlyos, több Ukrán városban is megkezdődött az újjáépítés. Mihajlina Szkorik-Skarivszka, Bucsa alpolgármestere így fogalmazott nemrég a helyzettel kapcsolatban: az ukránoknak egyszerre kell háborúzniuk és élniük.

A most következő képek erről a furcsa kettőségről szólnak. Bár az ország háborúban áll, az élet teljesen nem állt meg. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Képek: MTI/EPA: Oleh Petraszik, Szerhij Dolzsenko

Ezt is szeretjük