Egy éve tart az orosz-ukrán háború: megdöbbentő képpárok a harcok sújtotta területekről

Bár Ukrajna háborúban áll, az élet nem állt meg teljesen.

orosz ukran haboru cover1
beauty and style
Top olvasott cikkek

2022. február 21-én Oroszország hivatalosan is elismerte a két magát szeparatistának valló Donbász államot, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot, majd nyíltan csapatokat küldött a területekre. Három nappal később, február 24-én, Oroszország megtámadta Ukrajnát. Egy éve kezdődött az orosz-ukrán háború, ami fenekestül felforgatta a világot.

Bár Ukrajna háborúban áll, az élet nem állt meg teljesen. Az ország egyes területein már elkezdődött a felújítás. Ezzel foglalkoznak az összeállításunkban látható fotók.

Orosz-ukrán háború évfordulója

Pontosan egy éve, 2022 február 24-én kezdődött az orosz-ukrán háború. A harcok nagyon megviselték Ukrajnát, a nagyobb városokat lebombázták, gondok vannak az áram- és ivóvízellátással, és az ország gazdasága is összeomlott. 

A háború kitörése óta több millió ember menekült el Ukrajnából, és a becslések szerint az ország lakosságának csaknem 40 százaléka szorulna humanitárius segítségre.

Bár a helyzet nagyon súlyos, több Ukrán városban is megkezdődött az újjáépítés. Mihajlina Szkorik-Skarivszka, Bucsa alpolgármestere így fogalmazott nemrég a helyzettel kapcsolatban: az ukránoknak egyszerre kell háborúzniuk és élniük.

A most következő képek erről a furcsa kettőségről szólnak. Bár az ország háborúban áll, az élet teljesen nem állt meg. 

Képek: MTI/EPA: Oleh Petraszik, Szerhij Dolzsenko

Ezt is szeretjük