Óriáspatkányok tartják rettegésben a tengerparti városkát: csak erős idegzetűeknek ajánlott a róluk készült videó

Félelemben élnek Tenby lakosai.

GettyImages-1315657064
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Wales délnyugati részén található, Tenby nevű, festői városkában az utóbbi időben elszaporodtak a macskaméretű óriáspatkányok. 

A lakosok félelemben élnek, és a probléma egyre csak súlyosbodik. A hihetetlen méretű állatokról videófelvétel is készült.

Óriáspatkányok Tenbyben

Tenby lakosai attól félnek, hogy a patkányok a járataikkal megkárosítják a település festői, sziklás partvidékét, írja a Daily Mail.

Roger Miles, egy helyi hajós elmondta, hogy a patkányprobléma nagyon sokat súlyosbodott az elmúlt néhány hónapban, a hajnali, reggeli és koraesti órákban mindenhol ott nyüzsögnek a rágcsálók.

- Castle Hill egyes szikláit teljesen elborítják a patkányok ilyenkor - fogalmazott a férfi. A macska méretű patkányokról a Daily Mail felvételt osztott meg:

A patkányok ráadásul rendkívül gyorsan szaporodnak. A nőstények évente hatszor szülnek, és ilyenkor akár 12 kölyöknek is életet adhatnak. Mivel a patkányok a születésük után 4-5 héttel már fogamzóképesek, két patkány egy év alatt akár 1250 utódért is felelős lehet.

Egy másik helyi lakos a BBC-nek panaszkodott róla, hogy a rágcsálók óriási károkat okoznak a település part menti szikláiban. 

Tenby városvezetése csapdákkal próbálja felvenni a harcot az invázió ellen, de a helyzet sajnos csak egyre romlik. A patkányok sajnos túl gyorsan szaporodnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A polgármesteri hivatal arra kérte a lakosokat, hogy ne etessék a város madarait, mert azzal közvetve a patkányokat is élelemhez juttatják. A lakosoknak körültekintőbbnek kell lennie a szemetük kihelyezésével is, mert a nem jól zárt szemeteszsákokban élelemet találhatnak a rámenős rágcsálók. 

A Daily Mail a Pembrokeshire megyei hivatalt kérdezte a helyzettel kapcsolatban, akik elmondták, hogy nagyon komolyan veszik a patkányinváziót, és újfajta csapdákkal próbálják meg visszaszorítani az állatokat.

Undorodsz a patkányoktól? 8 kép, ami után megváltozik a véleményed

Náluk cukibb fotóalanyok aligha léteznek.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük