2014-es választások: ezt ígéri Orbán Viktor
Orbán arra számít, hazatérnek a külföldre vándorolt fiatalok, ha megteremti számukra a feltételeket. Ehhez viszont nyernie kell.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A miniszterelnök szerint, ha pártja megnyeri a 2014-es választást, hat év múlva Magyarország olyan hely lesz, ahová a külföldre vándorolt összes magyar fiatal haza akar majd térni.

Orbán Viktor ezt a TV2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportjában mondta, melyben szombati napját követték végig, amikor többek között felszólalt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége - Magosz - ifjúgazda-tagozatának ceglédi kongresszusán.

Ha nyernének

- Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni - válaszolta a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy a magyar fiatalok nagy számban vándorolnak ki külföldre, hogy ott boldoguljanak.

Orbán Viktort emellett kérdezték a Nemzetközi Valutaalappal - IMF - és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokról is, melyekről azt mondta: az IMF-tárgyalásoknak az a céljuk, hogy jó megállapodást kössünk.

Emelkedő pedagógusbérek?

- Olyan túlzottan biztonsági lépéseket is elvárnak tőlünk, melyre szerintem nincs szükségünk, és, ami nem jó az országnak - közölte, példaként említve a nyugdíjcsökkentést és a pedagógusbérek emelésének tervezett elhalasztását 2014-re. Utóbbival kapcsolatban - a nemzetközi szervezetekre utalva - megjegyezte, hogy ők azt mondják, legjobb lenne akkor sem megtenni.

- Nincs igazuk ezekben a kérdésekben, mert a magyar gazdaság ezt már meg tudja termelni, ezt már kibírja - összegezte álláspontját.

Új földtörvény

A Parlament előtt fekvő új földtörvényről, azon belül is a külföldiek termőföldszerzésének kérdéséről szólva a kormányfő úgy fogalmazott: a külföldieknek coki.

- Magyarország a francia példát követi majd - mondta. - Ha az ember telerakná a zsebét pénzzel, és elmenne Franciaországba, ahol azt mondaná, eladó ez a föld, szeretném megvenni, ez nem sikerülne neki.

Az Európai Unióban ugyan szabad a külföldiek földvásárlása, de a legtöbb tagállamban olyan a földtörvény, hogy az a helyben lévő gazdáknak ad elsőbbséget - magyarázta, kijelentve: ez történik majd Magyarországon is.

Ezt is szeretjük