2014-es választások: ezt ígéri Orbán Viktor

Orbán arra számít, hazatérnek a külföldre vándorolt fiatalok, ha megteremti számukra a feltételeket. Ehhez viszont nyernie kell.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A miniszterelnök szerint, ha pártja megnyeri a 2014-es választást, hat év múlva Magyarország olyan hely lesz, ahová a külföldre vándorolt összes magyar fiatal haza akar majd térni.

Orbán Viktor ezt a TV2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportjában mondta, melyben szombati napját követték végig, amikor többek között felszólalt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége - Magosz - ifjúgazda-tagozatának ceglédi kongresszusán.

Ha nyernének

- Ha a következő választáson kapunk még négy évre lehetőséget, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy mindenki haza akar jönni - válaszolta a miniszterelnök arra a felvetésre, hogy a magyar fiatalok nagy számban vándorolnak ki külföldre, hogy ott boldoguljanak.

Orbán Viktort emellett kérdezték a Nemzetközi Valutaalappal - IMF - és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokról is, melyekről azt mondta: az IMF-tárgyalásoknak az a céljuk, hogy jó megállapodást kössünk.

Emelkedő pedagógusbérek?

- Olyan túlzottan biztonsági lépéseket is elvárnak tőlünk, melyre szerintem nincs szükségünk, és, ami nem jó az országnak - közölte, példaként említve a nyugdíjcsökkentést és a pedagógusbérek emelésének tervezett elhalasztását 2014-re. Utóbbival kapcsolatban - a nemzetközi szervezetekre utalva - megjegyezte, hogy ők azt mondják, legjobb lenne akkor sem megtenni.

- Nincs igazuk ezekben a kérdésekben, mert a magyar gazdaság ezt már meg tudja termelni, ezt már kibírja - összegezte álláspontját.

A második Orbán-kormány legmeghatározóbb döntései

Nézegess képeket!

Elolvasom

Új földtörvény

A Parlament előtt fekvő új földtörvényről, azon belül is a külföldiek termőföldszerzésének kérdéséről szólva a kormányfő úgy fogalmazott: a külföldieknek coki.

- Magyarország a francia példát követi majd - mondta. - Ha az ember telerakná a zsebét pénzzel, és elmenne Franciaországba, ahol azt mondaná, eladó ez a föld, szeretném megvenni, ez nem sikerülne neki.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Európai Unióban ugyan szabad a külföldiek földvásárlása, de a legtöbb tagállamban olyan a földtörvény, hogy az a helyben lévő gazdáknak ad elsőbbséget - magyarázta, kijelentve: ez történik majd Magyarországon is.

Ezt is szeretjük