Nézd a képet 10 másodpercig, és figyeld, mi történik!
Le leszel nyűgözve
Ha szereted az optikai illúziókat, az alábbi képekben nem csalódsz!

Dia

	Növekvő szív	A mozgási illúziónak, vagyis az autokinetikus hatásnak köszönhetően ez a fekete szív életre kel: mintha egyre nagyobb lenne!

Növekvő szív

A mozgási illúziónak, vagyis az autokinetikus hatásnak köszönhetően ez a fekete szív életre kel: mintha egyre nagyobb lenne!

Fotó: illusionoftheyear.com

Dia

	Úszó csillag	Ezen a képen is észlelhetsz mozgást, nem véletlenül. A periférikus sodrású minta hatására a csillag részei külön életet élnek.

Úszó csillag

Ezen a képen is észlelhetsz mozgást, nem véletlenül. A periférikus sodrású minta hatására a csillag részei külön életet élnek.

Fotó: illusionoftheyear.com

Dia

	Elmosódott szív	Mozgasd a szemedet az álló szívek között! Mit veszel észre? Ha nem tévedünk, akkor azt, hogy az elmosódott szív nem maradt nyugalmi állapotban!

Elmosódott szív

Mozgasd a szemedet az álló szívek között! Mit veszel észre? Ha nem tévedünk, akkor azt, hogy az elmosódott szív nem maradt nyugalmi állapotban!

Fotó: illusionoftheyear.com

Dia

	Változó fénysugár	Hajtsd egy kicsit távolabbra a fejed a monitortól, majd vissza! Ezzel azt éred el, hogy a fényt hol nagyobb, hol kisebb sugarúnak látod.

Változó fénysugár

Hajtsd egy kicsit távolabbra a fejed a monitortól, majd vissza! Ezzel azt éred el, hogy a fényt hol nagyobb, hol kisebb sugarúnak látod.

Fotó: illusionoftheyear.com
Ezt is szeretjük
Szerző: Németh Lilla
Fotó: