Megint rólunk beszél a világ, de most nagyon szomorú dolgot tettek közzé
Benne vagyunk az első tízben, de ez most nem jó hír.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Egészségügyi Világszervezet - WHO - legutóbbi felmérése szerint a világban átlagosan 40 másodpercenként követ el valaki öngyilkosságot.

A Worldknowing.com 2015-ös felméréséből most kiderült, hogy ebből sajnos sokan magyarok, ugyanis világviszonylatban is az élbolyban vagyunk öngyilkosság szempontjából.

Magyarország az első tízben

Közzétették azon országok rangsorát, ahol a legmagasabb az öngyilkosságok aránya. A Worldknowing.com legújabb, tízes listáján Magyarország a hetedik helyet foglalja el: százezer főből évente 23-an vetnek önkézzel véget az életüknek.

A kerekített adatok szerint az első helyen Grönland áll 85 fővel, vagyis itt a legtöbb az öngyilkosság. Második lett Litvánia 34 fővel, a harmadik pedig Dél-Korea, 27 fős eredménnyel. Őket követi Guyana, Kazahsztán és Srí Lanka, itt jövünk mi, utánunk pedig Szlovénia, Lettország és Horvátország.

A WHO 2011-es adatai szerint még egészen máshogy alakult a lista: ott sem foglaltunk el sokkal jobb helyet, 170-ből a 17. helyen álltunk, de aggasztó, hogy négy év alatt bekerültünk az első tízbe. A korábbi statisztikát ide kattintva te is megtekintheted.

Állatok, akiktől tanulhatnánk

Az állatok terápiás hatással vannak az emberekre, és a hatás fokozható, ha ezek a cukiságok még mosolyognak is. Ilyen fotókat gyűjtöttünk.

Ezt is szeretjük