5 arcpirító sikertipp
Biztos lesz az előléptetés!
Most megtudhatod, hogyan lehetsz a főnök kedvence, és hogyan érheted el, hogy előléptessenek. Bevált tippek egy profitól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak a siker, már az állásod megtartása is olyan, mintha banki kölcsönt vennél fel. Ha úgy jelensz meg, mint akinek nincs is szüksége rá, nagyobb az esélyed, hogy megkapod.

Ha magasabb, vezetői pozícióra vágysz, be kell bizonyítanod, hogy külsőd alapján is odaillő vagy - fontos megértened, a tehetségnek ehhez semmi köze. Ha lenne, a világ összes tárgyalója elhagyatott szellemvárosnak tűnne.

Vedd körbe magad kellő eleganciával!

A felsővezetői posztra megérdemelten pályázó képének fenntartásához az igen fontos szaktekintély szolid eleganciáját kell sugároznod. Ennek eléréséhez számos alapvető kiegészítő áll a rendelkezésedre.
A kosztümök tekintetében kerülj minden olyan anyagot, aminek a neve hasonlít a gyorsételek kémiai összetételére - azaz semmi poliészter vagy poli-akármi. A cipő tekintetében a bőr és az olasz a legjobb kombináció. Keresd a Pradát vagy a legendás hírű Manolo Blahnikot - csak legyen elég önrészed egy újabb kölcsön felvételéhez. Végső megoldásként minden egyes lottónyeremény alkalmával vehetsz egy-egy cipőt, így meglesz a pár.
A toll is fontos, azzal ugyanis nagyon jól lehet villogni. Felejtsd el a megrágott, eldobható műanyag tollat, vagy az üzleti életet elárasztó, műanyag - vagyis gyanta - presztízscuccokat, amikbe lépten-nyomon belebotlasz.

Gondoskodj róla, hogy a helyettesed fajankó legyen!

A legtöbb - ha nem az összes - ügyes vezérigazgató ezt a szabványt követi.

Ha azt szeretnéd, hogy jó alkalmazottnak tekintsenek, akkor középszerű vagy egyenesen szörnyű beosztottakkal vedd körül magad.
Ezt sok minden alátámasztja. Először is, így jobbnak látnak majd, mint amilyen valójában vagy, hiszen nem kell nagy erőfeszítéseket tenned, hogy felülmúld helyettesedet. Még ennél is jobb hír, hogy a főnököd ellenáll majd annak a késztetésnek, hogy kirúgasson.
Fontos, hogy hűséges tökfilkót válassz helyettesednek, vagy legalább olyat, akinek nincs elég agya ahhoz, hogy ellened szervezkedjen.

Soha ne rakj rendet az asztalodon!

Kizárólag a legfelsőbb vezetők tarthatják tisztán az asztalukat. Minden más esetben ez azt a látszatot kelti, hogy tulajdonosa nem dolgozik eleget. Építs hatalmas köteg iratkupacot! Ez azért is jó, mert így kedved szerint szörfölhetsz az interneten, miközben mindenki azt hiszi majd, hogy teljesen elmerültél a munkádban, hiszen szorgalmasan dolgozol a hatalmas anyagon. Jó magas és jó széles tornyot építs. Ha pedig tudod, hogy valaki bejön majd az irodádba vagy odamegy az asztalodhoz, ásd el mélyre a szükséges iratokat, és amikor bejön, túrd elő a kupacból. Ezzel időt nyersz a helyzet kezeléséhez.

  • Ha a főnök látogat meg, és képes vagy gyorsan kiszúrni a mappát, megvillanthatod csodálatos rendszerező képességedet, és megőrizheted annak látszatát, hogy, bár roppant elfoglalt vagy, teljesen uralod a helyzetet.
  • Ha egy kollégád próbál meg lepasszolni neked valami munkát, túrj fel mindent, és tegyél úgy, mint aki képtelen megtalálni azt a bizonyos mappát. A kollégád azt fogja gondolni, hogy így is túl sok a munkád, esetleg túl szétszórt vagy, így semmiképpen sem számíthat rád.

Mindig tűnj gondterheltnek!

Ha ezt a törvényt nem tartod be, előbb-utóbb rávisz a szükség.
Ha még nem vagy gondterhelt, gondolj bele, mennyire az leszel, ha kirúgnak! Minden okod megvan rá, hogy aggódj: holnap vagy akár még ma is kirúghatnak! Mindig tartsd nyitva a szemed! Sose lehet tudni!
Tudod, a főnököket örömmel tölti el, ha alkalmazottaik szüntelenül nyomorúságos hangulatban vannak. Ezért van az is, hogy a legszomorúbb, legsavanyúbb dolgozót sosem rúgják ki. Küldetésed az lesz, hogy minden nap olyan arcot vágj, mint akinek éppen meghalt a kutyája. Ne felejtsd el, azért vagy a munkahelyeden, hogy dolgozz, nem pedig, hogy jól érezd magad.

Mindig tűnj fáradtnak!

Ez az előbbi gondterhelt törvényből következik.
Fáradt külsőt könnyű készíteni: egyszerűen a hüvelykujjaddal és a mutatóujjaddal dörzsöld meg a szemedet. Ha szemüveges vagy, a hatás még lenyűgözőbb lesz! Egyszerűen lassan - lassan! - vedd le a szemüveged, majd dörzsöld meg a szemed. Az a szép ebben a mozdulatban, hogy egy szemüveges ember szemüveg nélkül alapjáraton úgy néz ki, mint egy meglepett hal, még akkor is, ha korán reggel van. Mondogasd magadnak: agyondolgozott embernek szeretnél látszani, olyannak, aki éjjel-nappal a cég elkötelezettje.

Csak akkor lesz azonban igazán hatásos a módszer, ha kollégáiddal is elhiteted, hogy szörnyű kimerültséged a munkának tudható be.

Cikkünk a Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyv alapján készült.

Azt hiszed, hogy becsületesen elvégzett munkádért tisztességes fizetést kapsz? És hiszel a mesékben, a Télapóban, abban, hogy a Hold is sajtból van? Ha ez a helyzet, nagyobb szükséged van erre a könyvre, mint gondolnád! Ébredj fel, és vedd észre végre, az alázatos embernek csak ínség a jutalma.
Legyen ez a könyv túlélési tanácsadód, miközben munkahelyed csataterén naponta küzdesz azért, hogy túljárj a főnököd eszén, túlszárnyald versenytársaidat, megtartsd az állásod, és előbbre juss.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük