Így trükköznek a fiatalok, hogy olcsóbban utazhassanak: érdekes dolog derült ki a magyarokról

Ezek a legelterjedtebb trükkök a fiatalok körében.

Olcsó utazás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az infláció a fiatalok többségének átírta az utazási terveit, de azért leleményességből, okos trükkökből nincs hiány. A legtöbben félretettek pénzt, sokan eleve csak pénztárcabarát helyeket keresnek, de vannak olyanok is, akik különböző luxuscikkekről mondanak le azért, hogy utazhassanak - mutatják a Kiwi.com friss, reprezentatív felmérésnek eredményei. A felmérésben részt vevő országok közül mi, magyarok, keressük szálláshelyek kapcsán a legjobb ár-érték arányt.

Olcsó utazás

Azok a fiatalok, akik terveznek utazni, vagy már utaztak is idén, leginkább (43%) egy európai úti célt keresnek fel. 38% 2-3 Európán belüli utat tervez, míg körülbelül minden 25. ennél is többször átszeli az országhatárt idén, de nem hagyja el az európai kontinenst. Összességében a felmérésbe bevont korosztály, azaz a 18 és 37 év köztiek 15%-a választ idén Európán túli desztinációt. Generációs bontásban némiképp a Z generáció felnőttjei felé billen ki a mérleg nyelve, ők az Y generációnál nagyobb arányban választanak Európán túli célállomást, célállomásokat (is) idén.

Az infláció inkább hatással volt a férfiakra, mint a nőkre, ha utazásról van szó. Összességében a felmérésben részt vevők 78%-ának átírta a terveit az árak emelkedése. 40% alaposabban megtervezte az idei utazását, utazásait, előre félre tett pénzt, és előre foglalt. 31% csak a pénztárcabarát lehetőségeket kereste a repülőjegy és a szállás kapcsán. 7% pedig az utazást választotta a luxuskiadás helyett, amiről az Y-ok könnyebben lemondanak, mint a Z generáció felnőtt tagjai.

GettyImages-1621584613
Fotó: Oscar Wong / Getty Images Hungary

Az inflációval szorosan összefügg az, hogy tízből négy fiatal felnőtt általában a legolcsóbb jegyeket keresi, és a jegy ára alapján választja ki az úti célt. Ugyanez elmondható tízből három Y generációsról is. Szálláshelyek kapcsán is tudatos a többség: 56% vallja, hogy a legjobb ár-érték arányt keresi. Ez utóbbi egyébként a felmérésbe bevont országok (cseh, szlovák, lengyel, román és spanyol) közül ránk a legjellemzőbb.

A Kiwi.com, amely segít megtalálni a legolcsóbb járatokat akár a hagyományos és a fapados légitársaságok kombinációjával, kíváncsi volt arra, hogy azok a fiatalok, akik utaznak idén, milyen trükköket vetnek be leginkább, hogy kedvező árú járatokra foglalhassanak. A felmérésükből kiderült, hogy szinte mindenki alkalmaz valamilyen praktikát. Íme a legnépszerűbbek:

    • ár-összehasonlító oldalakat, appokat használ - 44%

    • jó előre foglal - 36%

    • bizonyos napokon/napokra foglal, amikor a jegyek olcsóbbak - 31%

    • rugalmas az utazás időpontjával kapcsolatban - 30%

    • megtanult kevés poggyászt pakolni, csak egy kis hátizsákkal utazik - 26%

    • rugalmas az úti cél tekintetében - 22%

    • korai/kései indulást/érkezést választ - 15%

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Pusztán 2% mondta azt, hogy semmilyen stratégiát nem használ, mert számára a kényelem mindennél fontosabb, és ezért nem keres pénztárcabarát megoldásokat.

- A közkeletű vélekedés az, hogy vannak olyan napok, amikor kedvezőbb áron lehet repülőjegyet vásárolni, például kedden vagy szerdán reggel, de ezt semmilyen bizonyíték vagy adat nem támasztja alá. A repülőjegyárak nagyon dinamikusak, és számos tényező befolyásolja őket, például a szezonalitás, a járat hossza, a célállomás és az indulási hely is. Másrészről viszont az a nap, amikor utazni szeretnénk, tényleg számít. A pénteki és vasárnapi csúcsnapokon kívül, amikor a legnagyobb az utazási kereslet, a jegyek általában olcsóbbak - mondja Stanislav Komanec, a Kiwi.com technológiai igazgatója. 

Milliós büntetést is kaphatsz, ha nem tartod be ezt a tilalmat! Hétfőtől már Budapesten is életbe lép

Erről mindenkinek tudnia kell!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük