Magyar fotós mutatja meg, milyen most az elnéptelenedett Olaszország

Az Olaszország szünetel című fotósorozat a karantén alatti állapotokat mutatja be.

milano

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány elterjedésével Olaszországban, a hatóságok bejelentették az egész ország teljes lezárását, és a lakosságot karantén alá helyezték. A korábban nyüzsgő városok, strandok, síparadicsomok most teljesen elnéptelenedtek. Róma, Velence, Padova és Firenze csak néhány azok közül a népszerű városok közül, melyeknek világhírű terei már csak a magánynak állítanak emlékművet.

Most csupán néhány mozgó sziluett jelenik meg az évszázados díszleteket előtt: kutyát sétáltató férfi, pihenő sirály, a csendet dokumentáló fotós, kötelességüket végző katonák, araszoló csendőrautó vagy éppen egy prédikáló pap - és sajnos nem kevés mentőautó. A népszerű, mindenki által ismert terek szereplők nélküli színpadi díszletté alakulnak.

Olaszország szünetel

Most, hogy a karantén miatt egyre többen otthon kell hogy maradjunk, egyedül a technológia teszi lehetővé az utazásokat. A webkamerák segítségével barangolhatunk a világ különböző tájain, és bepillanthatunk a pandémia sújtotta helyszínek hétköznapjaiba. Radisics Milán fotósként ezt a technikai lehetőséget használta fel. A pillanatra várva figyelte a webkamerák képét, csak most a fényképezőgép gombja helyett a PrintScreen billentyűt nyomta a megfelelő időben.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük