A legjobb budapesti programok október 23-ra: a nagy részük ingyenes
Töltsd emlékezetesen a nemzeti ünnepet!

budapest
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Terror Háza Múzeum előtti díszünnepségen túl számos programmal várják a családokat is, a mozi, a múzeum, a koncert és a különleges fényfestés csak néhány program az ünnepi hétvégéről. Október 23-án a Műegyetem és a Terror Háza Múzeum épülete látványos megvilágítást kap. Idén is lesz Nyitott Parlament, azaz október 23-án 10 órától a családok megnézhetik az Országházban a Szent Koronát, a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is.

Október 22-én és 24-én a Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható. Az október 23-i díszünnepség miatt a múzeum zárva lesz. Nagyobb gyerekekkel moziba is lehet menni, a forradalom emléknapján 1956-os játék- és dokumentumfilmeket vetítenek a Corvin, a Tabán, valamint a Kino Café Moziban, ezek a programok is ingyenesek.

Rikkancsok a villamoson

Október 22. és november 4. között a 4-es, 6-os, 47-es és 49-es villamosvonal egy-egy ikonikus forradalmi helyszínén - a Móricz Zsigmond körtérnél, a Szent Gellért térnél, a Kálvin térnél, a Széna térnél, a Jászai Mari térnél, a Nyugati térnél, a Blaha Lujza térnél és a Corvin negyednél - korhű ruhába öltözött rikkancsok osztogatnak majd korabeli hírekből összeállított újságot. A 6-os és a 49-es villamosvonalon nosztalgiajáratok is közlekednek majd.

villamos
Fotó: Indafotó/kasmat

Október 23-án 17 órától Szabadságkoncert 1956 lesz a Millenáris B csarnokban: a New Level Empire, a Bagossy Brothers Company, a Margaret Island és az Irie Maffia lép fel. A belépés ingyenes, de előzetes online regisztráció szükséges hozzá. A részletes programok megtalálhatóak ide kattintva.

Emlékfutás és koncertek

Október 23-án a budapesti Római-parton rendezik meg a Kolonics György Emlékfutást, melynek keretében egyéniben és váltóban rövid-, közép- vagy félmaratoni távot teljesíthetnek az indulók. A versenyen, mely egyben az Olimpiai Ötpróba-sorozat hivatalos pontszerző állomása, a részvétel ingyenes. A viadalon olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók is rajthoz állnak, és a nevezés mellé mindenki egyedi KOLO-pólót kap. A kétkilométeres távért egy pont, a 11,5 kilométeresért két pont, míg a félmaratoniért négy pont jár az Olimpiai Ötpróbában.

A cikk az ajánló után folytatódik

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az 1956-os forradalom hősei emlékére Giuseppe Verdi gyászmiséje, a Requiem hangzik el október 23-án a Szent István-bazilikában. A hangversenyen, mely egyúttal halottak napi megemlékezés is, Virágh András karmester vezényel. Az estén négy fiatal, tehetséges szólistát, Gheorghita Orsolyát, Gion Zsuzsannát, Kálmán Lászlót és Najbauer Lórántot is hallhatja a közönség.

Több mint négy évtizeddel ezelőtt indult életművét átívelő, története legnagyobb szabású koncertjére készül az East együttes is. A hazai progresszív rockszíntér kiemelkedő formációja október 23-án, a nemzeti ünnepen lép fel a Budapest Sportarénában számos vendéggel. A nagykoncertet rögzíti az MTVA, és egy későbbi időpontban le is adja azt.

Ezt is szeretjük