Nyolcévesek gépfegyverrel
A legvéresebb gyerekhadseregek
A világ számos részén nevelnek gyerekeket gyilkosságra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világon körülbelül 300 ezer kiskorú teljesít fegyveres szolgálatot valamilyen katonai alakulat, gerillaszervezet vagy egyéb milícia tagjaként. Közülük minden második valamely, az európai gyarmatosítás alól felszabadult afrikai országban harcol. A gyermekek itt ugyanolyan embernek számítanak, mint egy felnőtt, épp ezért nem is kezelik őket életkoruknak megfelelően. Afrika mellett Ázsiában és az arab világban is jellemző, hogy gyermekeket képeznek ki, és küldenek harcba valamely, általuk fontosnak tartott cél érdekében.

Kongói gyerekkatonák

Kongói hadsereg elrabolt gyerekekből

Kongóban a politikai helyzet megfelelő alapot nyújt a különféle szerveződések létrejöttére, melyek céljaik elérése érdekében gyakran fegyverbe szólítják híveiket. A sorozást részben emberrablás révén oldják meg, az a jobbik - és ritkább - eset, amikor megtévesztő információkkal csábítják kötelékbe a delikvenseket.

Tavaly nyár óta a Hazafiak Szövetsége egy Szabad és Független Kongóért - ACPL - csoportosulás több tucat gyermeket rabolt el oly módon, hogy egyszerűen kirángatták a hat-hét éveseket az iskolapadokból, és magukkal hurcolták őket, hogy a kongói hadsereggel szemben harcoljanak.

Emellett több más, hasonló módszert alkalmazó szervezet is működik az országban, főleg Kelet-Kongó területein. Közülük nem egy kivégzéssel torolja meg az erőszakos sorozásnak való ellenszegülést.

Felszított gyűlölet Csádban

Csád törzsei jellemzően potenciális fegyverforgatónak tartanak bárkit, aki képes megtartani a kezében egy puskát. Az országban szinte minden törzsnek és falunak saját katonai alakulata van, melybe válogatás nélkül bárkit besoroznak, akit a környéken találnak, így 12 éves gyerekeket is.

A sorozók sokszor a gyermek szüleinek segítségével vagy épp az etnikai érzelmekre hatva csábítják a kis áldozatokat magukhoz. Ezek után felszítják bennük az ellenségnek tartott törzs elleni gyűlöletet, és kialakítják bennük azt a reflexet, hogy szinte bárkire, aki nem közülük való, fegyvert fogjanak.

Azonban az, hogy fegyvert kapjanak, egyfajta kiváltságnak tekinthető, mely egy idő után a gyerekek életcéljává válik. Eleinte azonban csak vizet és élelmet visznek a csatatérre, vagy épp korukbeli társaik toborzása lesz a feladatuk.

A dzsihád mártírjai

Az elmúlt években egyre több olyan bizonyíték került nyilvánosságra, mely alátámasztja, hogy a Hamasz akcióihoz tömegesen képez ki akár tízévesnél fiatalabb gyermekeket is, hogy mártírhalálukkal járuljanak hozzá a remélt sikerekhez.

Egy felmérés eredményeként kiderült, hogy a palesztin gyermekek 72-80%-a vágyik mártírhalálra, vagyis öngyilkos terrorizmus elkövetésére. A tett felmagasztalása még Jasszer Arafat nevéhez kötődik, aki óvodákban és iskolák tornatermeiben hirdette az ideológiát az apróságoknak - kiképzés gyanánt.
A későbbiekben a helyi tévécsatornákon sugároztak olyan gyermekműsorokat, melyek a dzsihádot hirdették.

A dzsihád gyerekműsora mártíromságra buzdít

A fő szócső Miki egér Farfúr névre keresztelt figurája volt, aki vékony hangon sorolta, kiket fognak megölni, miközben világuralomra kerül az iszlám. A műsort betiltották, ám ennek ellenére gyermekek mártírhaláláról szóló videoklipeket akár naponta három alkalommal is lehet látni a gázai övezetben, különösen abban az időszakban, amikor az apróságok tévéznek.

A gyermekkatonák kiképzése

Az Amnesty International egy jelentésében egykori gyermekkatonák vallanak az átélt borzalmakról, így adva hiteles információt a kifejezhetetlen szörnyűségekről. Sorozáskor olykor az otthonukból rabolják el a fiatalokat, kiknek családját is kivégzik, így a gyermeknek már nem lesz hova mennie, kihez fordulnia.

A kiképzés idején a fegyverhasználat mellett testi és lelki kínzásokat kell elszenvedniük, miközben a milícia fő ideológiáját sulykolják beléjük.

Afrikai gyerekek fegyverrel

A kislányok gyakran valamely vezető szexrabszolgájává válnak, és sorozatos erőszak áldozatai lesznek. Jellemzően drog befolyásoltsága alatt a csatatérre kerülve pedig az élve temetéstől a családok felgyújtásán át akár kannibalizmusra is utasíthatják őket.

Képek: en.wikipedia.org, Anonymous101; www.assolution.com;

Ezt is szeretjük