10-ből csak 3 magyar beszél idegen nyelvet: nálunk a legrosszabb a helyzet az EU-ban
Szeptember 8-tól 10-ig tart a 18. Nyelvparádé a Millenárison.

tanul
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az Európai Unióban Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet. Az EU országait érintő kutatásban 37%-kal lettünk utolsók. Lemaradásunkat hűen tükrözi, hogy a hátulról harmadik Spanyolországban még 51% ez az arány.

Ezen az elkeserítő helyzeten szeretne változtatni a Nyelvparádé, amelyen hazai és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják a látogatókat. Az érdeklődők a helyszínen találkozhatnak a Honeybeast, illetve a Bagossy Brothers Company zenekarokkal, valamint a Középsuli című sorozat sztárjaival.

Beállhatnak egy táncos flashmobba, részt vehetnek a Converzum- a nyelvi közösségi tér és az Euroexam színes programjain. Bár a belépés továbbra is ingyenes, most lehetőség nyílik a 2 ezer forintos Nyelvparádé Joker vásárlására, mellyel extra kedvezményeket kapnak a standoknál. További információért kattints ide!

Az angol a sláger

Magyarországon még mindig toronymagasan angolul tanulnak a legtöbben. Az általános és középiskolai tanulók 67%-a Shakespeare nyelvét szeretné elsajátítani, ami azt jelenti, hogy többen tanulnak angolul, mint az összes többi nyelvet együttesen. Második a német, majd ezt követi sorrendben a francia, a spanyol és az olasz. Azonban a 18. Nyelvparádén a látogatók – a sztárnyelvek mellett - továbbra is megismerkedhetnek számtalan egyéb nyelvvel is.  

A rendezvény látogatói részt vehetnek bemutatóórákon, izgalmas előadásokon, workshopokon, valamint próbanyelvvizsgát is tehetnek. Itt mindenki megtalálhatja a motivációjának, személyiségének legmegfelelőbb nyelvtanulási módszert. Magyar és külföldi nyelviskoláktól a nyelvvizsgaközpontokon, illetve a könyvkiadókon át egészen a nyelvi utaztatókig és a szoftverfejlesztőkig szolgáltatások, termékek és cégek egész sora várja a tanulni vágyókat. 

Az év egyik különlegessége a Dalpályázat, amelyen magyar számok refrénjeit fordították le a jelentkezők, ezzel is bizonyítva, hogy a nyelvtudás nemcsak a diplomához vagy a külföldiekkel való nyári ismerkedéshez segíti a fiatalokat, hanem utat nyithat számukra olyan kreatív tevékenységekhez is, amelyek igazán közel állnak hozzájuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Nyelvparádé Fotópályázatára pedig a kulturális sokszínűséget bemutató képekkel jelentkezhettek mindazok, akik felismerték: az országhatárunkon belül már számos nemzet képviselője él és, ha egy nyelvet beszélünk velük, akkor jobban megismerhetjük őket, kultúrájukat, hagyományaikat. A díjátadókon jelen lesz a Honeybeast, a Bagossy Brothers Company és a Középsuli című sorozat sztárjai.

A szervezők egy táncos Guinnes-rekord-kísérlettel is készültek, a látványos flashmobba bárki beszállhat, az újdonságokra nyitott nyelvtanárok pedig módszertani konferencián vehetnek részt. A rendezvényre ingyenes a belépés, az esemény kerekesszékkel is látogatható.

Ezt is szeretjük