Ezt kell tenned most, hogy egész évben szerencséd legyen

Ez az egyetlen ilyen nap idén

A nyári napforduló szerencséssé teheti az év hátralévő részét is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június 21-re esik a nyári napforduló, ami azt jelenti, hogy most a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka az évben. Nemcsak ez a nap bír mágikus jelentéssel, mostantól egészen varázslatos időszak veszi kezdetét.

Innentől fokozatosan rövidülnek majd a nappalok, és közeleg Szent Iván ünnepe, amihez sok babona kötődik, köztük olyan is, ami fordíthat a szerencséden. Íme, a legfontosabbak!

Pillangó és szerencse

Június 23-ról június 24-re virradó éjjel van Szent Iván-éj, az év egyik legvarázslatosabb éjszakája, amelyhez számos babona kötődik. A hiedelem szerint ha Szent Iván napján, június 23-án fehér pillangót fogsz, egész évben szerencsés leszel.

A többi lepkének is van jelentése: a tarka lepke szerelmet ígér, ha pedig sárga pillangót találsz, pénz áll a házhoz. Nem szabad azonban befogni a fekete, a szürke vagy a barna lepkét, mert ezek a szerencsétlenséget jelképezik.

Szent Iván-éji tűz

Ilyenkor különös jelentőséggel bírnak a lángok is: Szent Iván éjszakáján gyújts tüzet! Egészséget varázsolhatsz, ha gyümölcsöt sütsz benne, és megeszed. A tűz maradványait érdemes megtartani, mert védelmező amulettként szolgálhatnak a következő Szent Iván-éjig.

Szerelmi varázslást is végezhetsz, ehhez nem kell tűz, elég egy fehér és egy piros gyertya. Egy tűvel vésd bele a saját neved a fehér gyertyába, a pirosba pedig a szerelmedét, majd egymás mellett égesd el őket.

A gyertyával pénzt és egészséget is vonzhatsz: ha anyagi javakra vagy jó állásra szeretnél szert tenni, zöld és sárga gyertyát égess Szent Iván éjszakáján, az egészségért pedig kéket gyújts.

Ezt is szeretjük