Fogságban tartanak minden nőt: elképesztő dolgok derültek ki
Az Iszlám Állam terrorja alatt ennyire nehéz az élet a kislányok és a nők számára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eddig is tudható volt, hogy az Iszlám Állam által uralt területeken sok szörnyűség történik, és nem egyszerű az élet, azonban egy nemrég angolra fordított, nőknek szóló életvezetési útmutató - vagy inkább parancs - is bizonyítja ezt.

A lányok kilencéves kortól házasodhatnak, a nők pedig csak kivételes esetekben hagyhatják el az otthonukat.

A divat az ördög műve, de kilencévesen házasodni rendben van

Megjelent az Iszlám Állam nők számára készített útmutatójának angol fordítása - olvasható a The Guardianen. A füzetet az Al Kansza Brigád adta ki, amely olyan nőkből áll, akik önként csatlakoztak a dzsihádista szervezethez.

Nők az Iszlám Államban: kiáltvány és esettanulmány címmel jelent meg az irat, ami elképesztő dolgokat ír elő a szélsőségesek által uralt területen élő kislányoknak és nőknek. Többek között azt is megszabja, hogy a nőknek minden körülmények közt gondoskodniuk kell teljes testük eltakarásáról. A divat, a boltok és a szépségszalonok is tiltottak, hiszen a füzet szerint ezek az ördög művei.

Az irat szerint a lányok kilencéves koruktól férjhez adhatóak, de a házassághoz kívánatos kor a 16-17 év, hiszen ekkor még "fiatalok és aktívak". A szervezet a nyugati életmódot ostorozza, ami szerintük a nők számára megbukott. A dolgozó nők ugyanis silány és sekélyes gondolatokkal tömik a fejüket a vallás helyett. Az útmutató szerint akkor bukott meg a "hitetlen nyugati modell", amikor "kiszabadultak a nők a házuk fogságából".

Csak kivételes esetben hagyhatják el a nők a házat

Sokatmondó a "Hogyan tartják vissza a paradicsomtól a nőket a ördög katonái?" című fejezet, ahol a tanulás és a munka káros mivoltáról esik szó, illetve elítélik a szépségszalonokat, valamint a"divatos holmik és a piercing viselését".

Egy nő alapvető feladata, hogy otthon legyen a gyerekekkel és a férjével, és csak különleges, a "társadalom javát szolgáló" esetekben hagyhatja el otthonát. Ezek az esetek az írás szerint, amikor férfiakat kell pótolni a harcban, vagy amikor vallásoktatásra jár a nő. A női tanárok és orvosok is elhagyhatják a házat, ám ilyen esetben "tartaniuk kell magukat az iszlám törvénykezés előírásaihoz".

Ezt is szeretjük