Nézz körbe Orbán új, lakásméretű irodájában!

A miniszterelnök új irodát kapott, amelynek mérete 180 négyzetméter, vagyis hat garzonlakás férne el benne. Nézd meg, milyen!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor régi irodájából átköltözött a Parlamentben található Nándorfehérvári terembe, amit eddig csak reprezentatív célokra használtak - írta meg csütörtökön a Blikk. A terem 180 négyzetméteres, tehát akár hat garzonlakás is elférne benne. Korábban a miniszterelnöki iroda 70 négyzetméteres volt.

A Nándorfehérvári terem a Parlament egyik legpatinásabb helyisége, ablakaiból látni a Budai Várat és a Dunát, továbbá a Kossuth teret. Korábban itt főként magyar és nemzetközi fogadásokat rendeztek, emellett itt adták át a rangos kinevezéseket.

360 fokos panorámakép

A Nándorfehérvári termet ezen a linken tekintheted meg. A linkre, majd a Nándorfehérvári teremre fülre kattintva benézhetsz a helyiség minden szegletébe, még a plafont is megvizsgálhatod.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője nem árulta el, hogy mennyibe kerül az átalakítás, amit meg kell ejteni a termen ahhoz, hogy a miniszterelnöknek megfeleljen.

A szóvivő a Blikknek úgy fogalmazott: ez még így is olcsóbb, mint ha a miniszterelnöknek a Parlamenten kívül kerestek volna helyet, amit egyébként az "európai hagyományok" megkövetelnének. Az Indexnek pedig azt mondta: egyedülálló egész Európában, hogy a miniszterelnök dolgozószobája a Parlament épületében kapott helyet. Az európai hagyományban ugyanis a törvényhozás mindenütt a kormányzástól elválasztva működik, és ez a fizikai elhelyezésben is kifejeződik.

"Magyarország eladósodottságára tekintettel azonban jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a többi európai országhoz hasonlóan rendezzük a kérdést" - állítja Szijjártó. Orbán Viktornak a szóvivő szerint majd akkor lehet a Parlamenten kívül dolgozószobája, ha az ország eladósodottsága a mostani 80%-ról 60% alá csökken.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Fotók: Orbán Viktor Facebook-profilja

Ezt is szeretjük