Újabb merénylet Amerikában - Az anyákat ünnepelték, horror lett belőle

A rendőrség három férfit keres, és várja a szemtanúk jelentkezését.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

19 sebesültje van annak a New Orleans-i lövöldözésnek, ami május 12-én történt egy anyák napi felvonuláson, a város francia negyedében. Amerikában az édesanyákat május második vasárnapján köszöntik.

Szerencsére egyik sérülés sem életveszélyes, viszont két gyermeket, egy tízéves kisfiút és egy tízéves kislányt is érintettek a golyók. Az utcán tartott parádén körülbelül kétszázan voltak jelen, és az elmondások alapján három embert láttak elmenekülni. A legfrissebb információk szerint az egyik férfi afroamerikai, 18-22 éves, fehér pólót és farmert viselt.

A város polgármestere, Mitch Landieu felkérte az embereket, hogy mindenképpen számoljanak be, ha láttak bármit, mert annál hamarabb a nyomára akadhatnak az elkövetőnek. Az erőszak megállításához összefogásra van szükség.

Abdul Aziz, a Közel-Keleten dolgozó, 33 éves fotós a helyszínen volt az esetnél, és állítja, hogy az egyik elkövető mellett állt.
- Körülöttem mindenkit meglőttek. Nagyon szerencsés vagyok, hogy megmenekültem. Szomorú vagyok, mert nagyon szeretem ezt a várost. A bűnözés folyamatosan körülöttünk van, nem számít, hogy mit teszünk ellene - nyilatkozta Aziz.

Landieu megjegyezte, hogy az ilyen jellegű incidensek nem maradnak megválaszolatlanul. Nagyon agresszívan kell fellépni. Több száz ember volt a helyszínen, így biztos van valaki, aki tudja és látta, hogy ki tette ezt.

A fegyvertartást szigorítani kell

New Orleansban a legmagasabb a fegyveres bűncselekmények száma. Emellett a város még mindig próbál lábra állni a 2005-ben pusztító Katrina hurrikán rombolása után.

Fotókon az elmúlt évek legmegrázóbb merényletei - Csak erős idegzetűeknek!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az Amerikai Egyesült Államokban éppen 2013 áprilisában beszélt arról a szenátus, hogy meg kell szigorítani a fegyvertartás szabályait. Meg kell vizsgálni a fegyvertartó előéletét, a fegyvertartás alapvető szabályait szigorítani kell, valamint növelni kell az általános iskolák biztonságának anyagi támogatását.

Ez annak kapcsán került napirendre, hogy 2012. december 14-én egy Adam Lanza nevű férfi a connecticuti Sandy Hook Általános Iskolánál 26 embert ölt meg, köztük 20 hat-hét éves kisgyereket. A 20 éves férfi különösen otthonülő típus volt, leginkább videojátékokkal töltötte az idejét. Lanza, mielőtt az iskolához hajtott, megölte anyját az otthonukban, és a mészárlás után magával is végzett.

Forrás és kép: CNN, BBC, New York Times, Daily Mail.

Ezt is szeretjük