Különleges meglepetést találtak a világ egyik leghíresebb karácsonyfájának ágai között
A New York-i Rockefeller Centernél felállított hatalmas karácsonyfa nem várt meglepetést tartogatott idén.

karácsonyfa
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mára már hagyománnyá vált, hogy New York szívében, a Rockefeller Centernél egy hatalmas karácsonyfát állítanak fel, ami az évek során világhírű lett, és több millió turistát vonzott. Bár idén a járványhelyzet miatt valószínűleg sokkal kevesebben láthatják majd élőben a monumentális látványosságot, azért még így is tartogat meglepetéseket.

A karácsonyfát hagyományosan novemberben már felállítják, az ehhez használt norvég lucfenyőt pedig mindig máshonnan szállítják a városba. Idén a New Yorktól 300 kilométerre fekvő Oneontából érkezett, de tartogatott némi meglepetést is.

Egy bagoly bújt meg az ágak között

Először 1931-ben állítottak karácsonyfát itt, a Rockefeller Centert építő munkások egy közel 6 méter magas fenyőt húztak fel, hogy együtt ünnepelhessenek. Két évvel később már sokkal nagyobb lett, és díszkivilágítást is kapott a fa, így hivatalosan is az épületegyüttes karácsonyfája lett, az alatta lévő korcsolyapálya pedig 1936-ban nyitotta meg kapuit. A nevezetesség már rengetegszer feltűnt a popkultúrában is, talán az egyik legemlékezetesebb szereplése a klasszikussá vált karácsonyi film, a Reszkessetek betörők! második részében volt.

Sokan viszont ellenérzésüket fejezték ki az idei fenyővel kapcsolatban, hiszen sokkal megviseltebbnek és csúnyábbnak tűnik, mint a korábbi években, de egyesek szerint tökéletesen szimbolizálja, milyen is volt a 2020-as esztendő. A kezdeti negatív visszhangot azonban gyorsan átírta egy kis bagoly, amit közelebbről megvizsgálva az ágak között találtak.

A Rockefellernek elnevezett madár csaknem 300 kilométert utazott élelem és víz nélkül, így a Ravensbeard Wildlife Center nevű állatvédő szervezet azonnal magához vette, most is náluk pihen és erősödik a bagoly a hosszú út után. Az interneten azonnal futótűzként kezdett terjedni a története, de Rockefeller hamarosan eltűnik a nyilvánosság elől: amint jobban lesz, gondozói szabadon engedik, hogy visszatérjen korábbi életéhez.

Szívmelengető látni a gyógyult madár első repülését: 10 csodálatos történet a madármentőktől

A mályi madármentők munkájának legszebb része a gyógyult állatok visszaengedése a természetbe.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük