Neves politikusok és médiaszakemberek is a titkos társaság tagjai
Évente összeülnek, a média mégsem foglalkozik velük. De mi az oka a Trilaterális Bizottság körüli csendnek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1973-ban észak-amerikai, európai és japán magánszemélyek által életre hívott Trilaterális Bizottság célja a három földrajzi régió közötti kapcsolatok erősítése és a vezetői felelősség globális alapokon való megosztása. Az alapítók egyike David Rockefeller volt, a gazdag amerikai bankár.

David Rockefeller, a Bizottság alapítója

A tagokat a társadalmi elit rétegéből gyűjtötték össze: a Trilaterális Bizottság a média, a politikai élet, a tudományos és az üzleti világ 335 prominens képviselőjéből áll össze.

A háttérből irányítanak?

A Trilaterális Bizottság évente egyszer ülésezik, tavasszal, ekkor megvitatják a világ problémáit, és megpróbálnak azokra megoldást találni. A bizottság nem más, mint az Új Világrend mögött álló politikai erő - legalábbis ezt állítják az összeesküvés-elméletek hívei, akik szerint a bizottságnak egyetlen célja van: eltüntetni a Föld színéről minden politikai szuverenitást, és az embereket egyetlen kormány és egyetlen bank alatt egyesíteni.

Mások szerint a Trilaterális Bizottság inkább olyan társaság, mely nemzetközi üzleti érdekeket véd  - nem véletlen az AT&T és a Rockefellerek részvétele. A jó szándékú kedvesség álarca mögé bújva a szerveződés igazi célja nem az alsóbb társadalmi osztályok érdekeinek védelme, hanem ravasz leigázása, hogy fejet hajtsanak a bankok és nagyvállalatok érdekeinek megfelelően.

Henry Kissinger
Bill Clinton
A tagok között olyan méltóságok is vannak, mint Paul Volcker, a Szövetségi Jegybankrendszer igazgatója, Henry Kissinger és Bill Clinton. Olyan vállalatok főigazgatói, mint az AT&T - a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata -, a Pepsico és a Chase Manhattan Bank sokak mellett szintén tagjai a szervezetnek.

Se közös kép, se híradás az ülésekről

Mivel a Trilaterális Bizottságban a világ politikai, üzleti és médiaéletének legfontosabb és legnagyobb hatalmú nevei sorakoznak egymás mellett, sok összeesküvés-elméletekkel foglalkozó ember úgy véli, szerepük csupán tanácsadói jellegű. Az elméletpártiak szerint az Egyesült Államok elnöke, a világ vezetői és a világ nagyhatalmú elitjének más tagjai nem szakítanának időt egy olyan összejövetelre, mely csupán beszél az ügyekről - főként nem úgy, hogy a bizottságban zajló események a média teljes kizárásával zajlanak, így még egy közös fénykép sem készülhet.

Egy olyan világban, ahol az Egyesült Államok elnöke folyton vakuk villogása és mikrofonok között él, még akkor is, amikor épp csak a kutyáját sétáltatja, érdekes, hogy amikor a Trilaterális Bizottság tagjai találkoznak, nem foglalkoznak velük az esti hírműsorok. Annak ellenére, hogy a bizottság folyton azt hangsúlyozza, hogy ez inkább csak egy tárgyalói csoport, és minden elhangzott szó elérhető a nagyközönség számára is, nyugtalanító a tevékenységükre boruló árnyék.

Megválaszolatlan kérdések

Miközben egyetérthetünk azzal, hogy legjobban elrejtőzni épp a nyilvánosságba menekülve lehet - és ez lehet a Bizottság taktikája is -, miért kellene megteremteni egy olyan szervezetet, melynek létezése összeesküvés-elméletek születéséhez és félelemhez vezet? A titkosított kommunikáció és a föld alatti kormánybunkerek korában semmi szükség arra, hogy a világ hatalmasai gyanús összejöveteleken tárgyalgassanak a jövő rabszolgaságáról.

Sok bizonyíték arra utal, hogy a Trilaterális Bizottság nem több, mint a gazdagok mentegetőzése a többiek előtt, miközben anekdotázgatnak, drága borokat isznak, és talán golfoznak pár kört. Talán nem is a világhatalom a céljuk: egyszerűen csak ki akarnak szabadulni irodáikból - titokban.

Fotók: lifeisreallybeautiful.com, iea.org, rnw.nl.

Cikkünk megírásában David Southwell Rejtélyes esetek című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

szek
  • pénz
  • érdekességek a világból

Ők irányítják a világot a háttérből!

Ezt is szeretjük