72 országot utasítottak maguk mögé a magyar diákok: elsöprő sikert arattak

Aranyérmet szereztek a magyar diákok a 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián.

szegedi-tudomanyegyetem
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mind a négy magyar induló aranyérmet szerzett a 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián Szegeden - tájékoztatták a szervezők vasárnap az MTI-t. A közlemény szerint a magyar csapat a résztvevő 73 ország között, Kína mögött a második legeredményesebb országnak bizonyult.

A négy aranyérmes diák három hazai iskolát képviselt: Búzafalvi Dénes és Vizkeleti Péter az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolába jártak, Kozma Csaba a Bonyhádi Evangélikus Gimnáziumban, míg Hunyadi Marcell Dávid a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban érettségizett idén. A magyar csapat vezetője Erős-Honti Zsolt, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója volt.

Így alakultak a diákolimpia eredményei

A versenyen a nemzetközi zsűri döntése alapján 31 arany-, 55 ezüst- és 87 bronzérmet, továbbá 30 dicséretet osztottak ki. Az abszolút első és második helyet kínai, míg a harmadikat egy, az Amerikai Egyesült államokból érkező versenyző szerezte meg. A tudományos megmérettetésen 73 ország 285 középiskolás diákja indult.

The 30th International Biology Olympiad has officially ended in the city of Szeged. The results of the Hungarian team...

Közzétette: Tudományos Olimpikonok – 2019. július 21., vasárnap

Az International Biology Olympiad, vagyis az IBO a legrangosabb nemzetközi biológiaverseny a világon. A megmérettetésen az országok négyfős, középiskolai jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozatos, húszévesnél fiatalabb diákokból álló csapatokkal indulhatnak. A csapat tagjai önállóan versenyeznek, azaz csak egyéni eredményt hirdetnek.

Az elméleti feladatok mellett ebben az évben újításként jelent meg a gyakorlati feladatok között a neurobiológia, az alternatív biológiai alapú energiaforrások témaköre, illetve a bioinformatika. Az egyik fordulóban két egyenként háromórás tesztet írtak a résztvevők, egy másik napon pedig gyakorlati feladatokat oldottak meg több mint tíz órán keresztül.

A cikk az ajánló után folytatódik

A feladatokat mindenki az anyanyelvén kapta meg, a fordítás az egyeztetett angol szöveg alapján a versenynapokat megelőző éjszaka történt. Magyar diákok 2010 óta vesznek részt a Nemzetközi Biológia Diákolimpián. A következő versenyt Japán rendezi Nagaszakiban 2020. július 3. és 11. között.

Kiemelt kép: MTVA/Jászai Csaba

Így kereshetsz 18 éves lányként milliókat havonta

A tehetség mindig utat tör magának, és van, amikor már nagyon fiatal korban megmutatkozik. A következő lányok mind tinédzserként lettek sikeresek a szépségiparban.

Ezt is szeretjük