Egyszerű katonába szeretett bele a hercegnő
Szívszorító történet a színpadon
Remek alkalom, hogy kiöltözhess. Élvezd az esti program varázsát!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eleganciára és kényeztető kikapcsolódásra vágysz? Hódolj te is a zene és a színház exkluzív világának! Az opera reneszánszát éli világszerte, akárcsak a kortárs tánc. Hogy minek köszönhető mindez? Annak, hogy a zenével és mozgással olyan érzelmeket lehet kifejezni, melyeket szóval csak nagyon nehezen.

A szürke hétköznapokat pedig lélekemelően változatossá lehet tenni egy-egy színházban töltött estével. Egy ilyen fényűző kikapcsolódásban lehet most részed, ha te is ellátogatsz a Nemzeti Táncszínházba, ahol Verdi életművének tisztelgő, három részes darabot ad elő az Inversedance-Fodor Zoltán Társulata.

A Verdi Miniatures szerelemről, vágyakról, csalódásokról szól. A megható történeteket a zene és az emberi test egységgé olvadó nyelvezetével mesélik el a táncosok. A dallamokban és ritmusokban kibontakoznak és feloldódnak Verdi világhírű operáinak kulcsjelenetei.

Az emberi érzelmek tárháza így a romantika leghíresebb zeneszerzőjének, Giuseppe Verdi ihletésén keresztül kel életre a színpadon.

Érzelmek modern köntösben

Fodor Zoltán társulatvezető három ismert kortárs koreográfust - Fejes Ádámot, Zachár Lórándot és Gergely Attilát - kért fel, hogy ihletük mentén mutassák meg az Aida, a Traviata és az Ave Maria operák alakjainak drámai sorsát. A nagy operák dinamikája azonban megváltozik, hiszen mai zenével és tánccal találkozik az est közönsége.

Hogy miért éppen Verdit választotta a társulat? Ennek több oka is van, egyrészt idén ünnepli a világ a híres zeneszerző születésének 200. évfordulóját, másrészt Fodor Zoltán, a társulat vezetője ösztönösen kezdett vonzódni Verdi operáinak emberi történeteihez.

A három részből álló est három opera egy-egy kulcsjelenetét dolgozza fel. Az első a Traviata című operából építkezik és a fényűző életet élő, párizsi kurtizán történetéből az egyéni lét kötöttségeit és szabadságát emeli ki. A második rész Verdi legnépszerűbb operáját, az Aidát vette alapul és a hercegnő különböző arcait mutatja be, hogy milyen volt nőként, mikor az egyiptomiak rabszolgasorsra kényszerítették és milyen volt, mikor újra királynőként tündökölhetett. Az utolsó etűd az önértékelésről, önmagunk elfogadásának képességéről szól az Ave Maria zenéjének inspirációjában.

Add át magad te is ennek a felejthetetlen estének és töltődj fel új érzelmekkel. A premier időpontja október 29. kedd, 19 óra. A helyszín: a Nemzeti Táncszínház Színházterme.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2579740&banner=2579741&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük