Te is ettél már ezen a helyen? - Itt a lista arról, hogy melyik éttermeket záratja be a Nébih
Most lecsekkolhatod, kiket bírságoltak meg, és miért!

nagykep?cikkid=162955&kep=eger1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hatósági munkájáról gyakran hallani, amikor botrányos higiéniai körülmények között működő éttermet záratnak be, vagy jelöletlen, illetve lejárt szavatosságú élelmiszereket értékesítő üzleteket bírságolnak meg: a legutóbb éppen néhány nappal ezelőtt, egy kínai étterem bezárása kapcsán. A sajtó ilyenkor gyakran óvatosan, a helyet meg nem nevezve ír az eseményről, aminek hatására az emberek joggal felháborodnak.

Kevesebben tudják azonban azt, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló, 2008. évi törvény értelemben a Nébih minden egyes intézkedést, bevizsgálást, élelmiszer-mérgezést köteles nyilvánosságra hozni.

Jogkörükbe tartozik továbbá a termelők által alkalmazott növényvédőszerek, illetve a tisztességtelen forgalmazói magatartás vizsgálata is. A következőket te is elérheted, ha erre a linkre kattintasz.

Készülj fel, letölthető táblázatukban láthatsz majd népszerű éttermeket, üzletláncokat, esetleg még vissza nem hívott termékeket is! 2010-től vezetik a közzétett táblázatot, és még néhány nappal ezelőtt is bővült egy újabb sorral. Érdemes néha ránézni, ha nem szeretnéd, hogy meglepetés érjen.

Ezt is szeretjük