Nászéjszakák bora, igazi fesztiválhangulat a Balaton-felvidéken

Somló Hangja július 14-étől

Jazz-, világ- és népzenei koncertek várnak csütörtöktől Dobán.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Július 14. és 17. között idén ismét megrendezik a Somló Hangja Fesztivált az Erdődy Kastély parkjában! A négy nap alatt kiváló népzenészek, jazz muzsikusok és világzenei bandák lépnek majd színpadra. Csütörtökön, kiállítás nyílik a dobai Faluházban, pénteken és szombaton 15 órától kezdődnek a programok az eddig megszokott minőségben, vasárnap pedig a régió művészeti csoportjainak részvételével egész napos színpadi műsorsorozattal várják a vendégeket. 14 éven aluliak ingyenesen látogathatják a fesztivált.

Budapest Ragtime Band

Somló Hangja Fesztivál 2011

Kiemelt szerepet kap a somlói bor, a berendezett borsátorban a legjobb helyi pincészetek borait kóstolhatják a vendégek. Többek között megkóstolhatod a Somló-hegy talán legismertebb nedűjét, a Nászéjszakák boraként is ismert Somlói Juhfarkot. A néphit szerint ennek a bornak a nászéjszaka előtti fogyasztása elősegítette a fiúgyermek nemzését.

Lesznek családi és gyermek programok, lovaglás, játékos színházi produkciók. Kapcsolódó program a szombati geotúra és a történelmi lovas túra. Alább egy kis ízelítő a programokból.

Július 15., péntek

  • 19.00 Cimbaliband
  • 20.00 Fonó zenekar
  • 22.00 Mits Jazz Band

Július 16., szombat

  • 16.30 Borfolk
  • 18.00 Dresch Quartet
  • 19.00 Budapest Ragtime Band

Július 17., vasárnap

  • 18.00 Szalonna Banda
  • 17.00 Hetedhét zenekar
  • 18.00 Fabula Rasa

Geotúra a Fesztiválra hangolva a Somló-hegyen

Kirándulj vasárnap a kialudt vulkán tetejére, és fedezd fel a több millió évvel ezelőtti vulkánkitörések nyomait: az egykori lávaárakat, vulkáni bombákat, tufaesőket.
A geotúra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal partneri viszonyban jön létre, melyek során a túravezető nemcsak a Somló-hegy geológiai múltjával, hanem növény- és állattani, valamint kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a résztvevőket.

A túra végén pedig mindenkit borkóstolásra várnak. Részvételi szándékodat előre jelezd az alábbi elérhetőségeken: Czibula György geotúra-vezető, tel: 06 30 919 58 68, szarvashaz@szarvashaz.hu A részletesebb programokért kattints a fesztivál honlapjára.

Somló Hangja Fesztivál 2011
Helyszín: Doba, Erdődy Kastély parkja
Időpont: 2011. július 14-17.
Jegyár: egynapos jegy 1500 forint, kétnapos jegy 2500 forint - bármely két napra.
Ezt is szeretjük