15 °C-nál is nagyobb lehet a napi hőingás: a meteorológiai szolgálat figyelmeztet
Nem árt felkészülni rá, hogy, míg reggel egészen hűvös van, délutánra nyáriasra fordul az időjárás.

homero
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy a hőingás, általában 10-15 °C, helyenként ennél több is lehet a különbség a minimum- és a maximum-hőmérséklet között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. A közlés szerint a mostani időszakra az jellemző, hogy a reggeli órákra a legtöbb helyen jócskán felfrissül a levegő, míg délutánonként a nyarat idézi a hőmérséklet.

Szélcsendes, kevésbé felhős időben minél szárazabb a levegő - alacsonyabb a harmatpont -, annál nagyobb a napi ingás értéke. Különösen nagy a hőmérséklet napi változása az úgynevezett fagyzugos helyeken, mert ott a minimum alacsonyabb a környező - általában magasabban fekvő - helyeknél, míg a csúcsértékben nincs jelentős eltérés.

Ennek megfelelően dombok, hegyek térségében, vízpartok közelében és a nagyobb városokban kisebb az ingás, mert a minimum itt általában magasabb, mint a környezetüké - írták. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 8-15 °C, a legmagasabb 25-28 °C között valószínű. A következő napokban is folytatódik a száraz, napsütéses idő - a minimumok 10-17 °C, a maximumok 27-31 °C között alakulnak majd.

Ezt is szeretjük