Így legyél intelligens!
A 3 legjobb online műveltségi játék
Szeretnél egy kicsit tájékozottabb lenni? Szívesen felpörgetnéd a memóriádat? Okosodj az interneten!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy mobiltelefon nélkül, úgy lassan internet nélkül is elképzelhetetlen az élet. A világháló azonban nemcsak arra jó, hogy másokkal kommunikálj, hogy ügyeket vagy éppen a bevásárlást elintézd.

Ha ügyesen használod, akár a memóriádat is fejlesztheted a segítségével, vagy éppen a műveltségeden javíthatsz.

Ha a szabadidődet szívesen fordítanád egy kis szórakozásra úgy, hogy közben okosodsz is, próbáld ki a következő három internetes játékot!

Támadj, foglalj és okosodj: Honfoglaló

Ha kedveled a stratégiai játékokat, de egyben szívesen fejlesztenéd az elméd, és bővítenéd a tudásod, akkor érdemes kipróbálnod az ország egyik legnépszerűbb műveltségi játékát. A Honfoglaló 2002 óta mozgatja meg az online interaktív játékokat kedvelők elméjét újra és újra, akit ugyanis egyszer elcsábít a játék, az nehezen szabadul tőle.
A Honfoglalót egyszerre hárman játszhatják, a rendszer pedig a játékba lépéskor véletlenszerűen válogatja össze a résztvevőket.

Ha csak rövid időt szándékozol tölteni az oldalon, lehetőséged van rövid tesztjátékra, ha azonban regisztrálsz, villámháborúban és hosszú hadjáratban is részt vehetsz. Utóbbi esetben területeket kell foglalnod, majd háborút indítanod az ellenfelekkel szemben, ezekre azonban csak akkor van lehetőséged, ha elegendő helyes választ adsz. A kvízkérdések vegyesek: hol négy lehetséges válasz között kell megtalálnod a helyeset, hol tippelned kell, többek között az irodalom, a történelem és a művészetek témakörében.

Ha pedig regisztrált játékosként a villámháború vagy a hosszú hadjárat előtt a belépőkvízben is részt veszel, aranytallérokat is gyűjthetsz, így nem csak tudásra tehetsz szert, hanem akár értékes nyereményekre is.

Kvíz minden mennyiségben: KvízPart

Földrajz, film, színház, sport, történelem, zene - csupán néhány azon témakörök közül, amelyek terén könnyen tesztelheted a tudásod a KvízPart weboldalán, ahol egy-egy témakörben több ezer kérdés vár arra, hogy megválaszold.
A rendszer véletlenszerűen állítja össze a kérdéssorokat, az egyes kérdésekre adott négy válaszlehetőség közül pedig 20 másodperc alatt kell kiválasztanod a helyeset. A kérdéssorok hossza témakörönként változó, ahogy az is, hogy mennyi lehetőséged van folytatni a játékot rossz válasz esetén. Regisztrált játékosként plusz életet szerezhetsz akkor, ha 15 kérdésre egymás után helyesen válaszolsz, a helyes válaszok után kapott pontjaid pedig felkerülnek a ranglistára.
Egy kérdésre maximum hatszáz pontot kaphatsz. A helyes válasz négyszáz pontot ér, a gyors válaszadást pedig szintén ponttal jutalmazzák: minden megmaradt másodperc után egy pontot kapsz. Ha viszont egymás után öt kérdésre jó választ adsz, az ezer pontot ér, míg tíz helyes válasz után kétezer pontot zsebelhetsz be.

A KvízPartban segítségkérésre is lehetőséged van. A játék fizetőeszköze a kagyló, ezzel fizetsz, ha más játékostól kérsz tanácsot, vagy, ha megállítod az órát. A segítségekkel azonban tanácsos óvatosan bánni: egy ugyanis öt kagylóba kerül.

Művelődj és nyerj: Kvíz-kaszinó

Közel áll hozzád a póker, és a kvízjátékokat is kedveled? Ha még nem tetted, itt az ideje kipróbálnod az ügyességed és a tudásod a Kvíz-kaszinó oldalán.
A KvízParthoz hasonlóan itt is több témakörben játszhatsz, ám kagylók helyett zsetonok állnak a rendelkezésedre, amelyekkel a kérdésekért fizetsz, és amelyeket helyes válaszokkal nyerhetsz.
A játékhoz regisztrálnod kell, a napi ötszáz zsetont pedig az aznapi első bejelentkezésedkor kapod meg. Az egyes termekben - amelyek tulajdonképpen a témaköröket jelzik - ezekből kell tétet feltenned, amikor kérdést kapsz. Minél nagyobb a tét egy asztalnál - amelyek pedig az egyes szinteknek felelnek meg -, annál nehezebb kérdésekre számíthatsz. A kérdés kiválasztása zsetonba kerül, amely automatikusan levonódik a készletből, a helyes válasz pedig plusz zsetonokat ér. A helyes válasz megtippelésére vagy a rendelkezésre álló kártyák felfordítására 30 másodperc áll rendelkezésedre, ha ez idő alatt nem cselekszel, a kérdés ára ez esetben is levonódik.

Az adott kérdés megfejtéséhez a póker segítségével is hozzájuthatsz. Ez esetben a lapokra kell kattintanod, ha pedig az adott kártya értéke eléri az adott szint ponthatárát, megnyered a kérdést. A játékban az esélyeidet bizonyos, zsetonokért megvásárolható előjogokkal is növelheted, terem készítésével pedig plusz zsetonokat szerezhetsz.

Ha a póker nem nyerné el a tetszésed, vagy egy kis pihenőre lenne szükséged, az oldalon izgalmas nyelvi játékokat is játszhatsz. Érdemes kipróbálnod!

Játékok minden mennyiségben
Ha kedveled a számítógépes játékokat, de a műveltségi típusúak nem a kedvenceid, nézz szét a Femina játékoldalán!
Ezt is szeretjük