Ezen a téren már visszaállt a járvány előtti szintre a magyarok optimizmusa
A munkavállalók optimizmusa újra a régi.

GettyImages-1298505874
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A járvány előtti szinten áll a magyar munkavállalók optimizmusa - közölte kedden a BNP Paribas Cardif biztosító cég a Mediánnal közös munkaerőpiaci kutatása alapján. A közlemény szerint 2022 első negyedévében a BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Stabilitási Indexe 78 pont volt, amely 3 pontos emelkedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A BNP Paribas Cardif Biztosító a Mediánnal közösen 2014-ben alkotta meg az indexet, hogy mérni lehessen, mennyire stabil a munkaerőpiac a munkavállalók szemszögéből. Az index 1200 ember személyes megkérdezésén alapul, a minta életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a felnőtt magyar népességet.

A közleményben kifejtették, a két évvel ezelőtti kora tavaszi időszak mélypontjához képest fokozatosan erősödik az optimizmus, a munkavállalók 72 százaléka egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy egy éven belül elveszítheti az állását.

A válaszadók 48 százaléka mondta, hogy a háztartása legfeljebb három hónapot tudna átvészelni a fő kereső állásvesztése esetén, 17 százalék szerint kevesebb, mint egy hónapot, 23,5 százalék állította, hogy több mint egy évet is kibírna.

A cikk az ajánló után folytatódik

A megélhetési költségének alternatív forrásaival kapcsolatban a válaszadók 69 százaléka szerint marad valaki a háztartásban, akire támaszkodhatnak, 66 százalékuk állította, hogy kölcsön tudna kérni olyan családtagtól, rokontól, akivel nem lakik közös háztartásban, 53 százalékuknak barát tudna segíteni. A felmérés szerint a megkérdezettek 24 százaléka már vagy rendelkezik, vagy a jövőben hajlandó lenne olyan típusú biztosítási konstrukciót kötni, amely munkanélküliség esetén anyagilag is kisegítené.

Fotók: Getty Images

A te főnököd vajon jó vezető? Az ideális felettes 8 alapvető jellemzője

A legtöbben álomfőnökre vágynak, de vajon mik a jó vezető jellemzői?

Ezt is szeretjük